Garanties al port de Ciutadella

last modified 2011-01-31 10:41
Garanties al port de Ciutadella

Les preses electorals no poden obviar les garanties ambientals i de seguretat.

El GOB demanarà que la reordenació del port de Ciutadella contempli garanties ambientals i de seguretat. Les consideracions usades per justificar el dic exterior ara s'obliden.

Aquests dies passats, el Conseller d'Obres Públiques, Jaume Carbonero, va anunciar la remodelació interior del port de Ciutadella. La zona que ara usen els vaixells de transport de passatgers, s'equiparia amb pantalans per embarcacions de diferents tipologies i es produiria un increment d'un centenar llarg d'amarraments. Es va dir que tot estaria operatiu el mes de juny.

Al respecte, el GOB vol recordar que precisament aquesta zona que ara es vol omplir de barques, es va considerar un espai perillós degut a l'efecte que les grans rissagues provoquen a la part més interior del port, on l'aigua es pot arribar a retirar del tot i tornar amb violència.

Aquest, al manco, va ser el principal argument que es va usar per justificar la necessitat del port exterior que s'ha construït a Son Blanc. Si la zona era perillosa per a grans vaixells, més ho deu ser per petites embarcacions. És per això que el GOB s'interessarà per conèixer els informes de seguretat que acompanyen la reordenació anunciada.

Així mateix, se suposa que aquests nous usos han de passar prèviament pel tràmit ambiental corresponent. Tant l'increment d'amarraments com la construcció de nous pantalans, han de ser avaluats segons diu la legislació vigent, d'àmbit estatal i europeu.

En les informacions que s'han conegut fins ara, estrictament fetes a través de la premsa, no s'han citat aspectes claus, com la dotació de sistemes per buidar les aigües negres de les barques, o l'ordenació de les zones de manteniment, on s'usen pintures, disolvents, olis i altres elements altament contaminants, sense control.

La proximitat de les eleccions, motiva que es facin anuncis d'intervenció immediata. Però la llei és igual per a tothom, i les administracions públiques han de donar exemple de coherència, de transparència i de planificació lògica. Quan no ho fan, algú els hi ha de recordar.

 

quan s'ambient és recusat per sa seguretat.

Posted by Anonymous User at 2011-01-31 17:17

Quan es temporal es viu
no mos basta sau ni brusa,
sa rissaga és revulssiu
per decidir, se n'abusa,
a la mar volen enclusa
com si fos es port un riu.
S'ambient sempre es recusa
d'estar segurs s'és captiu,
si no ha canviat s'objectiu,
no serà tot una excusa
per fer un gran port esportiu?


http://clavarespunxsensefermal.blogspot.com/2011/01/port-de-ciutadella.html

Rissaga ???

Posted by Anonymous User at 2011-01-31 19:48
Interessant... l’estudi realitzat sobre la rissaga al any 1995, per el director actual de la divisió d’ enginyeria de Europrincipia i el de Prointec
http://ropdigital.ciccp.es/public/detalle_articulo.php?registro=17475

Rissaga

Posted by Anonymous User at 2011-02-05 00:24
M'encanta la nota de premsa, es vergonyos veure com ara es passen pel forro l'argument que van utilitzar per construïr el dic. Quina barra.