Interès pels bolets al Centre de la Natura

last modified 2011-11-30 08:46
Interès pels bolets al Centre de la Natura

El micòleg Guillem Mir explicant característiques dels bolets exposats

Molta gent va passar aquest cap de setmana pel Centre de la Natura de Menorca, on es va poder veure una mostra de 120 espècies diferents de bolets. Els bolets es van recollir el dissabte en excursions públiques a diferents boscos de Menorca. Es van exposar de manera ordenada, amb targetes de diferent color segons fossin tòxiques o comestibles.

Entre les espècies recollides estaven representades les més tòxiques, com les mortals Amanita phalloides, Clitocybe dealbata o Lepiota brunneoincarnata, que és la responsable d'una mort recent a Catalunya. També n'hi havia nombroses de bones comestibles, com els fredolics, llenegues, blavetes, capells de senyor, pentinelles, gírgoles, cama-seques de bruc, etc.

Es va recordar en tot moment que només s'han de collir els bolets que coneguem molt bé i que hagem d'aprofitar. Els que no,s'han de deixar fer, ja que compleixen una funció important al bosc. És de vergonya veure aquests dies tot tipus de bolets arrencats i tirats arreu. Al bosc s'hi ha d'anar en respecte per les espècies que hi viuen i el formen. També hem de pensar amb els propietaris i pagesos que els gestionen, i hem d'evitar tirar residus, fer enderrossalls, deixar barreres obertes, etc.

El GOB agraeix als micòlegs Guillem Mir i Josep Lluís Melis, que es van encarregar de classificar els bolets i van donar explicacions i aclarir dubtes a la gent assistent.