Molta varietat de bolets

last modified 2009-11-30 11:09
Molta varietat de bolets

Els cuiners i cuineres van preparar una degustació dels esclata-sangs trobats

Al recinte firal des Mercadal va acabar ahir la segona jornada dedicada als bolets d'enguany. Unes 200 persones van assistir a l'exposició i a les explicacions dels bolets que es van anar recollint des de primera hora a diferents boscos de Menorca.

Es va poder veure una bona representació de les més de 600 espècies diferents que habiten a Menorca. A part dels apreciats esclata-sangs, cama-seques, gírgoles, picaronells i peus de Crist, els assistents van poder veure de prop altres castes de comestibles excel·lents com els ceps, llenegues, fredolics, cogomes, rubiols, blavetes, cames de perdiu i encara més. També es van trobar bolets tòxics, com la mortal Amanita phalloides, la cogoma pigada, la foliota grossa o la gírgola d'olivera. Al final es van poder degustar les espècies comestibles.

Aquesta és l'última excursió dedicada als bolets prevista, però es va recordar que es poden seguir fent consultes sobre bolets al web del GOB i que l'exposició de Ferreries al Centre de la Natura de Menorca continuarà oberta oberta fins a finals de gener, seguint amb el programa d'activitats lligats al projecte "Bolets a Menorca", premiat a la convocatòria d'ajuts per a la conservació de la biodiversitat de "Sa Nostra".