Sant Joan 2010, millorable

last modified 2010-06-30 09:56
Sant Joan 2010, millorable

Els gots de plàstic són un component important dels residus no biodegradables de les festes

La Festa de Sant Joan a Ciutadella encara pot ser molt millor. Basta que l'Ajuntament assumeixi el paper actiu que li pertoca i prengui mesures per fer les festes més ecològiques i segures.

Desgraciadament s'han vist pocs gots de cartró durant les festes. Segueix essent el material plàstic el senyor de la festa. Ja fa un any que el GOB va suggerir als ajuntaments de Menorca que regulessin -i així ho poden fer- per induir una substitució real d'aquest material contaminant per un de més ecològic.

A Sant Joan no ha estat possible, no s'han fet els deures. Hem fet una passa enrere. Esperem que la resta de municipis aixequin el cap i agafin la festa per la brida.

Tampoc ha fet els deures el Consell Insular de Menorca o el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca. També ara fa més d'un any, i recentment ho vam recordar a la reunió de batlles, vam proposar que el Consell negociés amb una coneguda marca comercial de l'Illa la possibilitat de distribuir gots de cartró en lloc dels de plàstic que cada any es veuen a les festes. No en sabem res.

Certament a Ciutadella no n'hem vist gaires d'aquests gots amb aquesta marca de petit ocell, però els pocs que hem vist seguien essent de plàstic. S'ha perdut també, idò, una oportunitat per establir una col·laboració entre l'administració i l'empresa privada per millorar la festa.

Encara queden moltes festes per demostrar que l'aposta per la sostenibilitat és un compromís d'acció ferm per part de les institucions. Elles, que tenen la capacitat per forçar un canvi real cap a un major compromís amb el medi ambient, han d'utilitzar les facultats de què disposen, sense dubtar. Esperem que certament Menorca Reserva de la Biosfera pugui arribar algun dia a presumir de tenir la millor festa.

Y LOS BOTELLINES DE AGUA?

Posted by Anonymous User at 2010-06-30 13:27
LOS BOTELLINES DE AGUA SIEMPRE SERÁN DE PLÁSTICO!!!!!

gin ecològic

Posted by Anonymous User at 2010-06-30 14:28
Haurien de donar es gin amb llimonada a granel, seria més ecològic i divertit!!!

--

Posted by Anonymous User at 2010-06-30 17:22
Per una part, crec que el gob te raó, i ara a lo millor parlo sense saber re. Però, als comerciants sels hi ha facilitat l'obtenció d'aquests gots¿? S'ha fet una pla adequat de com s'hauria d'actuar perquè això no passés¿? Que es fa amb tot el plàstic que queda per enterra¿?es tira o es recicla¿? perquè també es podria reciclar.
Sincerament, parlo sense coneixement, ja o e dit abans, lo que algunes vegades, no o dic per això, però crec que el GOB toca massa els nassos en les formes i amb les coses, que a vegades crec que hi ha altres coses que tenen preferència. O diu persona llicenciada en ciencies ambientals, menorquí i respetuós amb el medi ambient. Només és una opinió.
Gràcies

tocar las narices?

Posted by Anonymous User at 2010-06-30 18:40
No sé nada de la política interna del GOB porque no pertenezco, pero afirmar que "el GOB toca massa els nassos en les formes i amb les coses" y que esto lo haga un anónimo licenciado en ciencias ambientales (?) tan respetuoso con el medio ambiente me resusta cuanto menos sorprendente.
De acuerdo totalmente con el artículo, la administración debe reglar las normas medioambientales o no llegaremos a nada.

--

Posted by Anonymous User at 2010-07-01 09:49
Els darrers 3 anys hem posat en el mercat 50.000, 100.000 i 400.000 gots de cartró, amb els objectius de posar a prova l'alternativa i donar un avís: en el futur proper es necessitarà i demandarà aquest tipus de material. Hi ha distribuïdors a Menorca, i fora de l'Illa, que tenen aquest material i només els cal una empenta per llençar-ho al mercat a l'engròs: demanda.

Molts bars ja en tenen. Hi solen servir cafè (el material aguanta fins i tot begudes calentes). És a dir, ja estan en el mercat i en els canals de distribució normals per als bars.

Certament, canviar els gots a les festes no resolen tot el gran problema del plàstic (que, entre d'altres coses, costa de reciclar), però sí que és una passa molt important per generar consciència, pel moment i pel seu simbolisme. Aquí és pot demostrar les apostes realment compromeses per la conscienciació i la sostenibilitat, i destapar les operacions d'imatge.

GOB

Sant Joan

Posted by Anonymous User at 2010-07-01 08:34
Sant Joan, sempre será sa millor festa, sigui amb gots de plástic o de cartró. Sa veu se sent Sant Joan está present!!!.

Millorable

Posted by Anonymous User at 2010-07-01 09:28
Millor no vol dir que no sigui millorable

Autobusos

Posted by Anonymous User at 2010-07-01 09:40
Un altre aspecte que em va semblar malament és que el dia 24 no hi hagués autobusos de nit per tornar cap als altres pobles. O anaves en cotxo o et quedaves penjat. Així contribuïm as canvi climàtic.