Segones Jornades sobre Pesca Sostenible

last modified 2010-06-15 14:14
Segones Jornades sobre Pesca Sostenible

Les jornades, una oportunitat per debatre el futur de la pesca.

L'experiència dels pescadors de l'illa canària d'El Hierro, així com una taula rodona sobre el present i el futur del món marí, ocuparan la II Jornada sobre Pesca Sostenible.

L'acte es celebrarà el pròxim dissabte, 10 d'abril, al Centre de la Natura de Menorca. Es comptarà amb la presència de David Pavón, vicepresident de la Confraria de La Restinga del Hierro, que explicarà la reconversió pesquera que han duit a terme davant la progressiva disminució dels recursos pesquers que s'estava experimentant. Amb la promoció d'arts més selectius i limitant l'ormeig i les captures, s'ha mantingut l'activitat econòmica i s'ha avançat en qualitat de vida dels propis pescadors. Actualment La Restinga disposa ara, de mitjana, dels pescadors més joves d'Espanya.

La segona part de la jornada inclou la celebració d'una taula rodona dedicada a la situació actual i a les perspectives de futur de la pesca a Menorca. Hi participaran representants de barques d'arrossegament, de pesca artesanal, de pesca recreativa, de pesca submarina i de  turisme subaquàtic. La qüestió de la sostenibilitat del mar sovint no té prou visibilitat social, però espais com aquests són necessaris per a generar el diàleg entre els diversos usuaris del mar i cercar solucions.

La inauguració comptarà amb la presència de Patrícia Arbona, directora general de Pesca del Govern Balear; Antònia Allès, Consellera Insular d'Agricultura i Pesca; Sergi Capell Pedrol, Coordinador Obra Social Caja Madrid de Catalunya i Balears, i Josep M. Foguet, president insular del GOB. Es finalitzarà amb la celebració d'un dinar.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l'Obra Social Caja Madrid, de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern Balear, així com del Consell Insular de Menorca.

La jornada es durà a terme el dissabte 10 d'abril, a partir de les 9:30h al Centre de la Natura, a Ferreries. Les persones interessades s'han d'apuntar prèviament al 971 35 07 62 o passant per les oficines del GOB (Camí des Castell, 53 de Maó).