La Velo-Xerxa avança a Ciutadella

last modified 2008-12-29 13:58
La Velo-Xerxa avança a Ciutadella

Plànol general i detall del primer itinerari proposat

En començar el curs 2009-10, el primer itinerari de la Velo-Xerxa ja podria estar operatiu. Aquesta és la previsió que es va treballar en la darrera reunió amb els centres escolars afectats i diversos representants municipals que es va celebrar fa uns dies.

Un carril velo de doble sentit, que ajunti el Carrer Mallorca, la Contramurada i el Camí de Maó, és la proposta que s'ha considerat prioritària per anar implementant la xerxa de mobilitat alternativa a Ciutadella. A la reunió celebrada a l'institut Josep M. Quadrado, es van veure amb detall les característiques actuals de cada carrer implicat, així com les solucions que es podrien aplicar per fer realitat el carril bici i les voreres més segures per a vianants.

La implantació d'aquest itinerari preferent no impedeix la circulació de vehicles a motor ni l'aparcament dels mateixos. Precisament, els cotxes aparcats s'usen com a sistema de separació del pas de bicicletes, a fi d'augmentar la seguretat dels usuaris de velo.

A la reunió van sorgir algunes idees per sumar la col·laboració del màxim d'agents socials: els centres escolars, les empreses relacionades amb la temàtica, els grups polítics, els cossos tècnics, els ciutadans usuaris, etc.

La Velo-xerxa és una iniciativa que pretén generar consens per implantar una mobilitat alternativa al nucli urbà de Ciutadella. Vegeu-ne la proposta i feis també els vostres suggeriments.