Dimecres, Diàleg sobre el Pla Insular de la Costa

last modified 2011-11-29 11:29
Dimecres, Diàleg sobre el Pla Insular de la Costa

Acte reivindicatiu del PIC a Cala Galdana, en 2010.

Les virtuts i la necessitat d'un Pla Insular de la Costa (PIC), que coordini les diferents administracions amb competències en el litoral de Menorca, i que lideri polítiques realment útils per als menorquins, serà el tema central del Diàleg que el GOB organitza demà dimecres, dia 30, al Molí del Rei.

En la darrera meitat de la passada legislatura, el Consell Insular va liderar l'inici d'un Pla que ordenàs amb visió insular els usos nàutics de Menorca. La feina es troba molt avançada i compta amb el suport de l'administració de Costes, que és la que disposa de més competències en la matèria. Però el nou equip de govern insular ve anunciant que segurament no continuarà la feina començada.

Per contra, es coneix la renaixença de projectes altament agressius, com la construcció d'un dic per ampliar el port esportiu de Cala en Bosc, o la recuperació de la idea de construir un dic a Fornells. Projectes que mereixen una resposta ciutadana contundent. El GOB prepara un acte de protesta a la platja de Macarella pel pròxim dia 11.

Fins ara, les zones de costa no ordenades han patit saturació d'embarcacions i conflictes entre diferents usos. Així mateix, les concessions a empreses privades s'ha traduït en preus abusius que sovint desplacen les embarcacions més modestes.

En opinió del GOB, el Pla Insular de la Costa pot donar solució a aquests problemes, al temps que dinamitza l'economia per a les empreses menorquines i pot augmentar la seguretat jurídica dels usuaris d'embarcacions.

Aquestes i altres qüestions seran abordades al Diàleg que es celebrarà el dimecres, a partir de les 20:15 hores. Un acte obert a totes les persones interessades.