Menorca i la PAC, a debat el dimecres

last modified 2008-09-29 13:49
Menorca i la PAC, a debat el dimecres

Paisatge de Menorca

El proper dimecres 1 d'octubre a les 20'15 hores tindrà lloc a la seu del GOB a Maó una xerrada amb debat posterior en relació a la Política Agrària Comunitària (PAC) i les perspectives de futur.

Georgina Álvarez Jiménez, experta en política agrària comunitària i actual cap del Servei d'Anàlisi Territorial del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, serà la persona que presentarà la Política Agrària Comunitària actual i normatives derivades, i també les perspectives de futur de la PAC com a polítiques que cada vegada tenen més en compte aspectes ambientals.

Des del GOB s'està desenvolupant el projecte de Custòdia Agrària Conversar per Conservar que pretén compatibilitzar la viabilitat econòmica dels llocs amb la conservació dels valors ambientals. En aquesta línia, la xerrada està oberta a tothom, tot i que es convida especialment a pagesos i propietaris interessats en la nova redirecció de les polítiques agràries, a persones interessades en el medi ambient i en la conservació del paisatge, i a consumidors preocupats per la qualitat de la producció i els productes resultants. 

Aquesta activitat, que reprèn els Diàlegs mensuals del GOB, està emmarcada dins la 3a Setmana de la Custòdia del Territori, organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori i que té lloc del 26 de setembre al 5 d'octubre, amb activitats arreu dels indrets de parla catalana. El Consell Insular de Menorca ha col·laborat per que aquesta conferència es dugui a terme.