Voluntariat agrari per retirar residus

last modified 2011-03-29 11:39
Voluntariat agrari per retirar residus

Voluntaris que ajuden als pagesos

El passat diumenge, 27 de març, el grup de voluntaris/es del projecte de custòdia agrària del GOB, va anar a treballar a l'Estància de Rafal Rubí, una finca ecològica que té signat un acord de custòdia del territori.

La tasca principal de l'activitat programada era la neteja de l'espectacular quantitat de residus que la gent incívica ha anat tirant dins la finca, des del Camí den Kane i el camí de Rafal Rubí. Tota casta de residus es van extreure d'entre la vegetació boscosa de la zona. Centenars de bòtils de vidre, plàstics diversos, llaunes, roba, ferralla, rodes de vehicle i objectes inimaginables, van omplir un tanc de camió que serà traslladat a una planta de triatges.

La brutesa descoberta mereix una reflexió. Actualment hi ha suficients contenidors per acollir els residus, fins i tot per separar-los per tipus de material. Hi ha serveis gratuïts de recollida a domicili de voluminosos. Existeixen punts de deixalleria i d'entitats que reciclen, on poder portar residus. No hi ha cap excusa per seguir llençant coses al camp. Una gran quantitat d'objectes que s'usen actualment no són biodegradables, i si es tiren en una zona rural, perduren indefinidament en l'entorn provocant diferents tipus de contaminació.

Després de la intensa neteja, les persones que conformen el voluntariat agrari van fer un descans i un exquisit berenar preparat per la madona del lloc. En la segona part del matí, es va esclarissar un redol d'alzines per facilitar el seu desenvolupament dins del bosc mixt de pins i ullastres que hi ha a la zona.

Aquest grup de voluntariat està obert a la gent que vulgui col·laborar amb els pagesos que agafen compromisos de conservació del territori. Les activitats es duen a terme cada dos mesos, consisteixen en un matí de feina el diumenge i van rodant pels diferents llocs que han subscrit acords de custòdia amb el GOB. Les persones interessades en apuntar-s'hi, es poden posar en contacte amb les oficines de l'entitat.

Les jornades de voluntariat agrari s'emmarquen dins el projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari “Sembrant Custòdia” que rep el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear, Consell Insular de Menorca, Leader Menorca i Obra Social de Sa Nostra.

voluntari

Posted by Anonymous User at 2011-03-29 11:36
Molt bé! Enhorabona per la feina ben feta.
Voldria apuntar-me com a voluntaria agrària. Salut,Chelo.

Voluntariat GOB

Posted by Anonymous User at 2011-03-29 13:35
Chelo,
Si vols formar part del nostre voluntariat, envia'ns un correu electrònic a volutnariat@gobmenorca.com i ens posarem en contacte amb tu.
Moltes gràcies per la teva interès!