Una platja contestatària

last modified 2010-03-29 11:39
Una platja contestatària

Vegeu la platja, després de quatre setmanes de treballs intensius.

La posidònia i el mar s'han aliat per demostrar de quina manera es poden tirar innecessàriament els diners públics.

A la cala petita de Tirant, fa setmanes que vàries excavadores treballen inútilment, perquè el mar torna omplir de manera sistemàtica la platja de posidònia. És la factura que pagam per aquesta aposta de llevar la posidònia de les platges en el mes de març, en contra de qualsevol criteri científic.

Dies i dies sencers amb grans màquines operant. Setmanes continuades de camions que surten carregats amb tones de posidònia (amb la corresponent arena). Però la petita caleta de Tirant, enganxada a la urbanització de Platges de Fornells, s'està convertint en un emblema dels processos naturals que l'home encara no pot controlar.

De manera obstinada, quan les màquines tornen al treball l'endemà, es troben altra vegada amb noves muntanyes d'aquesta planta, que alguns s'entesten en presentar com a problema quan en realitat és qui ens proporciona més arena a les platges.

Cal demanar què ens està costant aquesta neteja. Quin import econòmic representa tenir vàries excavadores i camions en marxa durant setmanes? Amb aquests diners, quants materials no s'haguessin pogut editar per explicar a residents i visitants la relació intrínseca entre posidònia i platges? Quants estands haguéssim pogut preparar a les fires turístiques per donar a conèixer les esplèndides praderies de posidònia que -per sort- encara conserva Menorca?

I quantes beques haguérem pogut concedir, perquè els polítics que aposten per aquesta neteja extemporània poguessin anar a fer cursos per entendre la poca lògica, i el molt perill, de treure la posidònia de les platges el mes de març?

Veient la poca efectivitat i l'alt cost, aquests nous criteris en neteja de platges s'assemblen més a un pla per donar feina al sector de la construcció que no a una estratègia turística.

quina enveja des de la peninsula

Posted by Anonymous User at 2010-03-29 13:51
està tot dit

ramon ferré
torredembarra

Platja contestataria

Posted by Anonymous User at 2010-03-29 13:54
Es problema es que es politics tan sols procuran guardar es seu puesto de feina i gastar es doblers public de una manera que se veigi, que sa gent pensi que estan fent coses.
Jo crec que ses platjes se tenen que deixar tal com la mar mos las dona, jo sempre anava a punta prima - i altres llocas - que esteien plenes d'algas i mai ho vaig trobar extrany perque ho veia cada any, empero es "turisme de qualitat" vol platjes netes perque axo de embrutarse d'algues no lis agrada!!!! Bono, i que podem fer per ferlis entrar a es caparrot?

platges polides netes i aclarides

Posted by Anonymous User at 2010-03-30 08:06
És desesperant veure com s'imposa la lògica del negoci sempre per davant del que és lògic i científicament comprovat. El que jo no entenc és que des del món empresarial no es valori més aquesta possibilitat de mostrar als forans Menorca tal i com és, amb els seus ritmes naturals, que és el que en realitat cerca una bona part del turisme que vé a Menorca, excepte els dels golfs i els iots clar, que deixaran de venir just trobin un lloc més econòmic i paradisíac on anar. Ells no venen a Menorca, venen a les platges netes i polides de Menorca...

cadena humana contra la limpieza

Posted by Anonymous User at 2010-03-30 09:06
Hola estic a Menorca a partir del 9 d'Abril, si voleu fer qualsevol mena de mobilització podeu contar amb mi. Això no est pot permetre de cap manera...

Une forêt sous la mer

Posted by Anonymous User at 2010-04-08 16:50
Els francesos tenen més clar que els nostres governants s’ importància de una planta marina: sa posidònia.
Aquets dies he llegit a França un article que feia menció a Menorca i a ses seves aigües blaves i oxigenades, de ses platges excepcionals que tenim, tan apreciades per es turisme. I continuava s’article dient que una de ses raons principals es degut a sa presencia d’una planta angiosperma SA POSIDONIA OCEÀNICA. Ses praderes marines millor conservades de sa Mediterrània.
I com si coneguessin es “ personal” acabava dient que sa pressió addicional al canvi climàtic, que sofreixen ses platges de Menorca per part del home tindrà unes conseqüències nefastes per es sector turístic ja que sa matèria prima: s’arena de ses platges DESAPAREIXERÀ.

En aquesta societat li sobren “politics- llestos” i li manquen “politics- savis”

Salutacions
Tramuntana