Nou curs sobre la sostenibilitat a Menorca

last modified 2010-01-29 09:18
Nou curs sobre la sostenibilitat a Menorca

Una de les visites del curs serà al Parc Solar de Son Salomó

Ja està obert el període d'inscripció del curs Els grans reptes de Menorca. Fent camí cap a la sostenibilitat.

La UNESCO va declarar Menorca com a reserva de biosfera el 8 d'octubre de 1993, atenent a l'alt grau de compatibilitat aconseguit entre el desenvolupament de les activitats econòmiques, el consum de recursos i la conservació d'un patrimoni i d'un paisatge que manté una qualitat excepcional. Malauradament, aquesta Menorca encara ha d'afrontar molts reptes per tal de continuar avançant cap a la sostenibilitat.

La gestió de l'aigua, dels residus o la dependència energètica de l'exterior, entre d'altres afers, són qüestions bàsiques a solucionar per tal de poder acomplir els objectius marcats de reserva de biosfera. Algunes iniciatives sorgides a Menorca en els darrers temps s'encaminen cap a aquest horitzó.

Per tal de poder traslladar aquests reptes a la societat menorquina, el Servei d'Educació Ambiental del GOB Menorca, amb el suport de la Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, ha organitzat el curs "Els Grans reptes de Menorca. Fent camí cap a la sostenibilitat", que tindrà lloc durant el mes de març. Aquest curs, destinat principalment a mestres i professors, però obert al públic en general, és totalment gratuït i consta d'una jornada teòrica i de quatre sortides a diferents equipaments de l'illa que aposten per un model més sostenible d'utilitzar els nostres recursos. El curs comptarà amb el reconeixement d'un crèdit en hores de formació permanent del professorat. Aquesta setmana s'ha obert el període d'inscripció per a professors a http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?estua=3184&lang=ca&codi=495263&coduo=3184 i durarà fins a la setmana vinent. Les persones interessades que no siguin de l'àmbit docent es poden posar directament en contacte amb el GOB. Consulteu el programa del curs a http://www.gobmenorca.com/educamb/curs_reptes_2010.pdf