Nou cau per als conills

last modified 2010-10-28 10:15
Nou cau per als conills

Grup de voluntariat al costat del cau, ja construït

El passat diumenge, 24 d'octubre, el grup de voluntariat agrari del GOB es va ajuntar per a fer la construcció d'un cau per a conills a la finca de Binibeca Nou, situada al municipi de Sant Lluís. Aquesta finca, amb certificació ecològica, té signat un acord de custòdia del territori amb l'entitat, amb el qual ha adquirit un compromís ambiental amb la seva gestió.

L'objectiu de construir aquest cau és afavorir les condicions per a recuperar la població de conills, una espècie en retrocés a l'illa degut a les malalties. Aquest, és el segon cau de conills construït durant l'any gràcies al projecte "Sembrant Custòdia".

Amb aquesta actuació es pretén també cridar l'atenció en la necessitat de recuperar la presència de conills, en tant que és animal presa de moltes espècies protegides (com el propi milà reial), i per l'altra augmentar un recurs per a la caça. Les finques on s'han construït aquests caus s'han compromès a no caçar conills durant uns anys, a fi de mirar de recuperar la població.

El GOB està desenvolupant el projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari "Sembrant Custòdia" amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear, del Consell Insular de Menorca, Grup d'Acció Local Leader Illa de Menorca i l'Obra Social sa Nostra.

Pobres conills

Posted by Anonymous User at 2010-10-28 14:57
No es una mica contradictori criar conills perque els matin ? Mesquinets ...

Pobres conills

Posted by Anonymous User at 2010-10-28 19:19
S'intenta afavorir que hi hagi conills. Ara n'hi ha molt pocs.
Davant l'opció de preferir que no hi hagi conills per a que no els matin, o que hi hagi una bona població, encara que part d'ella serà presa d'altres animals, sembla clara aquesta última.
La natura està organitzada així. Per a que hi hagi milans, àguiles, falcons, etc., hi ha d'haver altres animals que puguin ser el seu aliment.

Bedruna

Posted by Anonymous User at 2010-10-28 19:31
Hola nois, amb sembla una idea fantastica construir una Bedruna per tal d'afavorir la població y aixó serveix per que els rapinyaires com el Àguila daurada tingui menjar, una bedruna també serveix per vacunar els conills contra les enfermetats i controlar la descendéncia.