Nova remesa de tortugues menorquines cap al País Valencià

last modified 2010-09-28 12:12
Nova remesa de tortugues menorquines cap al País Valencià

Les tortugues, alimentant-se al Centre de Recuperació abans de partir

Avui vespre una nova remesa de 280 tortugues menorquines ha partit cap al País Valencià. A diferència de la situació a la península Ibèrica, la població de tortuga mediterrània (Testudo hermanni) a Menorca es troba en molt bon estat. Per això el GOB ha pogut cedir uns quants individus d'aquest rèptil al Parc Natural de la Serra d'Irta de nou per a la seva repoblació i contribuir així a la supervivència de l'espècie.

Ja fa uns anys el GOB va fer una crida perquè les tortugues no es tinguessin a casa com a animal de companyia, ja que és una espècie en perill d'extinció i segons la legislació estatal és il·legal tenir-les a casa, així com capturar-ne exemplars salvatges. Arran d'això, ens han arribat molts individus de tortuga mediterrània, la major part dels quals han estat alliberats al camp de Menorca. D'altres, però, es cedeixen per millorar les poblacions de la Península.

A diferència del que passa a Menorca, on aquest rèptil té superàvit de població, a la resta de la seva àrea de distribució està en retrocés. Les causes són diverses però gairebé totes per mor de l'activitat humana (l'agricultura mecanitzada i l'ús de pesticides, els atropellaments, els incendis, la destrucció del medi ambient, la urbanització, la captura il·legal i l'amenaça de nous predadors). Quan la població d'una espècie disminueix molt no només hi ha el risc que desaparegui sinó que a més els individus que queden són més febles i més sensibles a pertorbacions degut a la poca variabilitat genètica.

Amb aquest gest es pretén assegurar la viabilitat de les poblacions de tortuga de la península i assegurar el futur de l'espècie.

Desitjam un bon viatge a les tortugues menorquines i que tenguin una bona estada al seu nou hàbitat.

ayudar sí, pero controlando

Posted by Anonymous User at 2010-09-30 15:52
Siempre me parece muy bien ayudar a otros sitios a repoblar con animales, pero siempre y cuando se haga un control alli (multando a la gente que coja a las tortugas para su casa, etc.). Sino, este esfuerzo seria vano, asi como el de los que vivimos aqui para protegerlas.