Com alletar un bebé tan petit? Mira-ho al vídeo

last modified 2010-07-28 10:10
Com alletar un bebé tan petit? Mira-ho al vídeo

És tan petit que cap damunt un dit

Aquesta coseta tan petita és una cria de rata pinyada. Fa molt poc que ha nascut i un voluntari del Centre de Recuperació l'està alimentant amb llet. És tan jove que encara no li ha sortit el pèl i té la pell tan fina que es pot apreciar la llet que ha begut dins la panxa.

Les rates pinyades són els únics mamífers que poden volar com ho fan els ocells, amb un vol actiu, però en tost de plomes tenen pèl. Surten quan es fa fosc i es guien amb un sistema d'ultrasons semblant al radar, que els permet detectar els obstacles i l'aliment. A Menorca se n'han citat diverses espècies. La que es veu al vídeo és un exemplar de la rata pinyada comuna o petita (Pipistrellus pipistrellus).

Tot i la mala fama que tenen en l'imaginari públic arran de les pel·lícules de vampirs, són animals pacífics que no ataquen les persones. Cal, però, deixar-los lliures i no voler agafar-los, ja que en sentir-se atrapats es defensen mossegant. Resulten beneficiosos perquè mengen gran quantitat d'insectes.

Al Centre de Recuperació ens havien arribat rates pinyades en moltes ocasions, però mai una de tan petita.

 Música: Dragan. Bats in Love

Rata-pinyada

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 10:56
Maravellòs. Emociona. A veure si aconssegui que el pobre bitxo sobrevisqui i el pogueu veure volar cada día a fosquet !

Alletant un bebè de ratapinyada

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 11:41
És una preciositat! No sé què donaria per poder fer aquesta feina tan agraïda. De moment sembla que menja prou bé. Espero que el pugueu salvar.

enhorabona

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 13:05
Enhorabona pel video i per la feina que feis, crec que ens agradaria a tots que el poguessiu surar, si us plau, continuau amb el video i molta sort!!

Molt bona feina!

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 13:55
Aquesta és la forma de fer ecologistes responsables...!

ratapinyada

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 14:09
Molta sort!

Alletament rata pinyada

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 20:44
Em costa trobar la paraula adequada després de veure aquest video. Senzillament maravellós. La feina que feu al centre de recuperació es impagable i els que estimem la natura només os podem dir "GRACIÉS !!! "
Espero de tot cor que se'n surti.

Vida

Posted by Anonymous User at 2010-07-28 21:28
Enhorabuena por esta fantastica tarea de ayudar a vivir una pequeña e indefensa cría, y con estas imágenes me pregunto si también deberíamos luchar por los embriones que están a despensas de la decisión de sus madres de si deciden dejarlos crecer o morir...reflexionemos...anímo a no borrar ni censurar este mensaje dejando que las personas piensen...

Racionals

Posted by Anonymous User at 2010-07-29 10:01
Fantàstiques imatges, que demostren com es pot estimar els animals. Un gran aplaudiment a la feina que fa possible el GOB organitzant gent per ajudar la natura.

He vist el vídeo en un dia que ja havia rebut una notícia molt bona.

A Catalunya s'ha fet una passa endavant per la racionalitat de la raça humana deixant de torturar braus en nom d'una suposada tradició cultural. També l'esclavisme va ser tradició molts anys.

Voldria que aquesta rateta pinyada arribi a adulta. Però només per haver-ho intentat ja us don les gràcies.

genial!!!!

Posted by Anonymous User at 2010-07-29 10:56
moltes felicitats per la vostra feina!!!m'ha emocionat veure el video i he recordat cuan de petita gracies a la feina de la mare també en varem alletar,pero ho varem fer amb uns biberons de les meves nines que heren diminuts,gracies