El patrimoni marítim, propera xerrada a la fresca

last modified 2009-07-28 11:26
El patrimoni marítim, propera xerrada a la fresca

Un magnífic bot, una tèquina i un llaüt-balandra esperant millors temps a la pedrera de Robadones

Dijous que ve comença el cicle de xerrades a la fresca al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries. Tòfol Mus, dels Amics de la Mar Port de Maó, parlarà de la recuperació del patrimoni marítim de Menorca i dels projectes de futur.

Menorca és una illa molt rica en patrimoni marítim. Al llarg de la història, naus de moltes cultures han navegat per les seves aigües. Els mestres d'aixa menorquins van anar acumulant un gran bagatge de coneixements tècnics que els aplicaven a la gran diversitat d'embarcacions que construïen: llaüts, gussis, mariscadores, bots... Gràcies a la iniciativa d'associacions com els Amics de la Mar Port de Maó o els Amics de la Mar de Menorca, s'han salvat de la destrucció un bon nombre d'aquestes embarcacions i fins i tot en mantenen en condicions òptimes per a la navegació. La qüestió pendent en aquest moment és l'habilitació d'un espai on poder mantenir i mostrar tot aquest patrimoni. Menorca mereix tenir un museu etnològic de la mar, tant pels valuosos fons que encara es conserven com per la seva història lligada de manera important al Port de Maó. Aquesta iniciativa requereix, però, de la unió d'esforços, començant per l'administració, que hauria d'encapçalar el projecte.

La xerrada de Tòfol Mus serà dijous a les 21:00, a l'exterior del Centre de la Natura, a Ferreries, i estarà complementada amb una projecció de fotografies.