Ajuts per estalviar energia a casa

last modified 2010-05-28 11:14
Ajuts per estalviar energia a casa

Placa solar per a escalfar aigua

Escalfar l'aigua amb plaques solars permet estalviar el 24% del consum energètic d'una casa. El Govern Balear concedeix una ajuda de 550€ per col·lector, que el GOB considera una gran oportunitat a aprofitar pels ciutadans. La instal·lació d'aquest tipus de plaques és molt senzilla i es pot afegir a qualsevol casa ja construïda. És una inversió segura que s'amortitza en poc temps, i gràcies a aquests ajuts públics és encara més interessant. La convocatòria d'ajuts es va publicar el 8 de maig al BOIB.

El GOB considera que l'energia solar tèrmica és un dels mètodes més eficients i econòmics de reduir el consum energètic a una llar, la qual cosa suposa un benefici econòmic i també mediambiental.

El canvi climàtic és un problema greu produït pel consum de combustibles fòssils. Hem d'exigir als governants mesures per solucionar-lo, però tothom hi hem de posar de la nostra part estalviant el màxim d'energia. Això no vol dir reduir el nivell de vida, sinó ser més eficients:  fer el mateix consumint menys. Les plaques per a aigua calenta ens asseguren aquest servei, tot reduint la contaminació que implica el consum d'electricitat, de gasoil o de gas.

El GOB vol també convidar als instal·ladors professionals a que es mantenguin al dia en aquesta tecnologia perquè puguin anar incorporant els avenços que s'hi van produint. Tots hi sortirem guanyant: ells, els clients i el medi ambient.

més informació

Posted by Anonymous User at 2010-05-28 12:41
podríau afegir qualque detall logístic? què pot valer un equip? on comprar-lo? qui els instala? quines necessitats prèvies hi han?
moltes gràcies!

Plaques per a electricitat

Posted by Anonymous User at 2010-05-28 14:21
Sempre se fa propaganda de ses plàques per calentar aigua, però sé que hi ha molta gent que també estaria interessada en posar plaques per a crear electricitat, que es veu que també son amortitzables en uns anys. Però mai es troba informació sobre aquestes plaques ni es fa propaganda, per què? No hi ha gaire teconologia disponible a Balears per a plaques d'aquest tipus? Realment són massa cares? No hi ha ajudes?
Estaria molt agraït si me poguessin respondre.
Gràcies!

Fotovoltàica

Posted by Anonymous User at 2010-05-29 21:24
Les empreses elèctriques (ENDESA, RED ELECTRICA,...) estan fent la punyeta als particulars que volen instal.lar plaques fotovoltàiques a la seva llar i connectar-les a la xarxa general. Es pot fer, però obliguen al govern Zapa a que no es passi i li imposen un límit de llicències a l'any. Ara mateix hi ha una llista d'espera al ritme que es donen d'uns quants anys. Les empreses aquestes només pensen en fer negoci. No en solucionar els problemes del canvi climàtic que elles tant han contribuït a generar. I tenen al govern agafat pels senyals, després de que tot es privatitzàs.
No hi ha problemes en instal.lar plaques per a ús particular, sense connectar a xarxa, fins i tot combinades amb microeòlica. El govern balear dóna ajuts per aquestes instal.lacions, no per les connectades a xarxa perquè seria absurd. Si voleu més informació segur que al departament d'energia del GOB us la donaran directament ( info@gobmenorca.com )

Resposta parcial

Posted by Anonymous User at 2010-05-29 21:30
Aquestes plaques són obligatòries a tots els habitatges nous. És a dir que instal.ladors n'hi ha molts. Són lampistes al dia. És important que comproveu que estan al corrent dels ajuts, i fins i tot n'hi ha que us faran la tramitació. Unes plaques ben instal.lades duren molts d'anys. A Ferreries podreu veure'n un munt. El que ara no us puc dir és el cost i el temps d'amortització, però que s'amortitza bé sí. Vam si algun lampista ens dóna detalls de primera mà.

web cosmosolar

Posted by Anonymous User at 2010-05-28 23:15
seguint el nom de l'empresa de la foto he trobat aquesta web d'una empresa grega... potser algú del GOB ens pot dir on es troben instal.ladors a Menorca. Merci

cosmosolar

Posted by Anonymous User at 2010-06-04 17:48
El de la foto está fabricat-muntat a Ciutadella. La empresa es diu ELECTROTECNIA.

plaques solars

Posted by Anonymous User at 2010-05-30 09:55
Només aclarir que en el cas de nous habitatges no hi ha ajudes, per que es obligatori.
En el cas de la fotovoltaica, el que es difícil es vendre electricitat a sa xarxa, hi ha un mínim de kw a instal·lar, i el negoci es basa en els preus que fixa el govern.Es un negoci molt bo ,però es necessiten doblers i es difícil d'accedir-hi Fa poc però un amic de sa península m'ha parlat de la possibilitat de plaques només per autoconsum, canviant un poc els hàbits i emprant els electrodomèstics que gasten en hores de sol. 1,2 kw li costen 9000 euros.