Oferta de voluntariat ambiental estiu 2008

last modified 2008-05-05 14:55
El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB Menorca), conjuntament amb l'Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), i la col·laboració de la Direcció Insular de Joventut (Departament de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut del Consell Insular de Menorca) oferim la possibilitat de col·laborar com a voluntaris en la realització d'una enquesta d'opinió sobre la percepció de la conservació ambiental de l'Illa i el paper del GOB en la societat menorquina.

El context


L'any 1993 Menorca va ser declarada Reserva de Biosfera per la UNESCO. Aquest reconeixement internacional a l'estat de conservació de l'Illa i el compromís d'esdevenir model de compatibilitat entre l'activitat humana i la conservació dels recursos i valors naturals, requereix del ferm compromís de la societat resident. Als 15 anys de la declaració, resulta oportú recollir la percepció que la societat resident en te d'aquesta declaració i d'aquest compromís.

El GOB Menorca acaba de celebrar els seus 30 anys d'història. Una trajectòria de compromís amb la conservació ambiental de Menorca i amb la societat illenca. Quina és l'opinió que te la comunitat resident del GOB i la seva activitat ?.

La proposta de col·laboració


Baix la direcció de l'OBSAM és proposa realitzar una enquesta domiciliària a població resident per part d'un grup de voluntaris. Les tasques a realitzar serien realitzar les entrevistes seguint un formulari i entrar les dades a l'ordinador. Prèviament els voluntaris rebran la formació necessària per realitzar les enquestes.

El període


El període de voluntariat es durà a terme del 15 de juliol al 15 d'agost de 2008. L'interessat es compromet a estar a Menorca el dia 15 de juliol, i a realitzar la tasca voluntària al llarg de tot el període.

L'operatiu i el règim de dedicació


Les enquestes domiciliàries es realitzaran per parelles, seguint unes rutes assignades.
L'objectiu és realitzar diàriament unes 10 enquestes per parella i entrar les dades a l'ordinador.
S'estima que la dedicació és equivalent a una jornada de 6 hores, 5 dies a la setmana.

Què s'ofereix


Allotjament en un alberg a càrrec de l'organització.
Desplaçament diari al municipi de realització de l'enquesta.
(En el cas que algun voluntari posi a disposició del grup un cotxe propi, se li abonaran les despeses de gasolina de tota l'estada a Menorca)

Perfil del voluntari/a


  • Major de 18 anys
  • Persona dinàmica, comunicativa i extravertida
  • Persona compromesa amb la feina, constant, responsable, amb actitud positiva per treballar en equip i amb capacitat de comunicació i organització
  • Estudis mínims: ESO o equivalent. Informàtica a nivell d'usuari
  • Es valorarà experiència en realització d'enquestes o similars

Per a sol·licitar una de les 8 places que s'ofereixen


Les persones interessades han d'enviar una sol·licitud (especificar: "Per a treball voluntari a Menorca"), el seu CV, juntament amb les seves dades personals completes, abans del dia 24 de maig de 2008 a l'adreça electrònica:

jflorit @ gobmenorca.com
Persona de contacte: Joan Florit
Tel. 971 35 07 62

En el cas de persones que es vulguin inscriure en grup, indicar-ho a la sol·licitud.
Indicar també si es pensa portar cotxe propi i la disponibilitat per a que sigui utilitzat pel grup.