Que es recuperi el carril bici de Ciutadella

last modified 2008-05-05 14:53
El GOB demana la recuperació del carril bici del carrer Santa Bàrbara de Ciutadella, que es va eliminar fa uns mesos. Les 1300 signatures recollides en poques setmanes evidencien el suport de la gent a la instal·lació de sistemes que millorin la qualitat de vida dels ciutadans.

En la mateixa línia que s'ha proposat recentment amb les al·legacions al PGOU de Maó, el GOB creu que Ciutadella ha d'ordenar la ciutat de manera que el principal trànsit de vehicles es doni per la perifèria, mentre que la circulació interior s'ha d'anar pacificant.

L'eliminació del carril bici de Santa Bàrbara ha tornat convertir aquest carrer en una via agressiva i perillosa, fet que es veu agreujat pel constant trànsit que provoca l'estació marítima del port. El més lògic és ordenar el barri per tal que els vehicles de trànsit usin la ronda nord en tost dels carrers interiors, de manera que aquests quedin només per l'ús habitual dels vesins.

No és de rebut que l'Ajuntament hagi eliminat l'únic carril bici existent al barri i que torni incentivar el pas constant de vehicles. Ciutadella ofereix unes característiques ideals per potenciar l'ús quotidià de la bibicleta i molta gent desitja que això sigui una realitat ben prest. El GOB demana que es comenci a actuar restituint allò que mai s'hauria d'haver eliminat.