Fumigacions perilloses a Biniancollet

last modified 2011-03-28 11:10
Fumigacions perilloses a Biniancollet

Espàrrecs acabats de collir a la zona fumigada

El GOB adverteix que no es cullin espàrrecs ni caragols al Camí de Biniancollet, perquè ha estat fumigat fa poc.

Les voreres del Camí de Biniancollet, a Sant Lluís, han estat recentment fumigades amb algun tipus de producte tòxic, perquè tota la vegetació s'està morint, mentre que no ho fa a la part interior de la tanca. Algunes espècies mostren més resistència, com els espàrrecs que ara surten i la gent acostuma a collir-los. De fet, s'ha fotografiat la zona afectada amb espàrrecs acabats de collir.

L'ús d'herbicides a carreteres i camins està prohibit, pels efectes negatius que tenen sobre la fauna silvestre (molts animals petits i no tan petits es veuen seriosament afectats pels tòxics que duen els herbicides més habituals), sobre el paisatge (els camins queden molt desmillorats quan s'ha fumigat) i pel perill que poden suposar pels humans que agafen caragols, espàrrecs, etc. No estan prohibits dins tanques o jardins, tot i que no són mai recomanables.

Després d'una fumigació, la vegetació tarda uns dies a mostrar signes de mortalitat, i és precisament durant aquests dies quan és més fàcil que la gent, sabedora que no es pot fumigar, pot decidir agafar plantes o animals per consum propi.

El GOB enviarà avui mateix escrits al Departament de Carreteres del Consell Insular i a l'Ajuntament de Sant Lluís, acompanyats de fotografies, perquè s'investigui l'autoria d'aquesta acció i es sancioni als responsables.

Qualsevol persona que detecti altres camins o carreteres amb indicis de fumigacions, ho pot denunciar per escrit davant el Consell Insular o l'Ajuntament corresponent, o comunicar-ho al GOB. Es recomana treure fotografies i detallar amb exactitud la zona en qüestió. També és aconsellable donar-ho a conèixer públicament, perquè la gent s'assabenti dels perills.

 

camí d'en Kane

Posted by Anonymous User at 2011-03-30 18:31
Avui he vist en es camí d'en Kane que també s'havia fumigat. Just acaba sa paret seca d'aquesta finca torna a haver vegetació. Ja m'hi fixaré més exàctament on és perquè ara mateix només puc dir que és a sa vorera esquerra anant d'Alaior cap a sa carretera de Fornells. I que és una finca amb sa paret seca està ben conservada amb esquena d'ase emblanquinada.