Cap a un horari més racional

last modified 2010-10-27 12:43
Cap a un horari més racional

Cartell de de la xerrada

La  Federació d’associacions de veïns i veïnes de Menorca i el Fòrum d'ONG de Menorca han organitzat la conferència  “Cap un horari més racional”, que donarà el Sr. Ignasi Carreras, president de la comissió nacional per la racionalització de l'horari en la sala de plens del Consell Insular, el divendres 29 d’octubre a les 20 hores.

Segurament no tothom sap que la programació del temps en el nostre país és una cosa única i singular. Aquesta manera de distribuir el dia, amb una jornada laboral que comença més aviat tard pel matí amb una gran pausa al migdia per dinar, acabant la feina al final de la tarda només ho fem en el  nostre país. Sopem en abundància i tard, i els programes de televisió, com el tele-diari, és retransmeten ja a la nit, i una pel·lícula acaba a la matinada. Els espanyols, tant els treballadors com els escolars, dormen menys que  a la resta d’Europa. I segur que és un factor important que explica la baixa productivitat i el gran fracàs escolar en el nostre país, superiors a la mitja europea. En canvi la sinistralitat és superior.

No cal dir que degut aquest mal repartiment de la jornada laboral, tenim poc temps per a altres activitats, ja siguin esportives, culturals o de participació ciutadana, per no dir per dedicar a la pròpia família.

Doncs pràcticament som únics fent aquest horari. La resta de països d’Europa i Amèrica fan una jornada laboral seguida, amb una pausa curta per alimentar-se al migdia, cosa que els permet disposar d’una llarga tarda, sopen prest i els bons programes de televisió també acaben aviat. I tenen més temps  per dormir per estar més desperts al matí

Ignasi Carreras ens explicarà com una senzilla i sensata programació del temps sense cap cost pot aportar importants beneficis.

Federació d’associacions de veïns i veïnes de Menorca

compartir coche para ir conferencia desde ciutadella

Posted by Anonymous User at 2010-10-27 13:01
Si tienes sitio y vas a mao coferencia conctata 661852982 micdebaleares@hotmail.es

La irracionalitat de l'horari espnyol

Posted by Anonymous User at 2010-10-27 13:14
Es ben cert açò que dieu.
A tots els països on he viatjat, siguin d'Europa, d'Amèrica o d'Africa, cap té l'horari tan exagerat com el nostre. Aquí tot s'acab massa tard i, per tant, dormim menys del que es recomana.
Sabeu que el més sorprenent és que no fa ni 100 anys que açò funciona així?
I ara, la gran pregunta: serà possible canviar-ho?
Esperem que sí.

Opinio

Posted by Anonymous User at 2010-10-27 13:28
Com a empresari i comerciant que soc, trob que un dels grans problemes es la mentalitat de molts empresaris que son els que haurien de fomentar aquest canvi, els treballadors s'han de cenyir al que l'empresa diu i ha d'ésser l'empresa/empresari el que prengui aquesta iniciativa, el problema es que molts d'aques empresaris tenen el sindrome del "perro del labrador" que es que ni mengen ni deixen menjar i això es lo complicat de canviar. Llevat del comerç que tenim un horari més "putetjat" la resta de sectors podrien tenir horaris ben diferents, sempre i quan hi hagi voluntat que a dia d'avui es el que manca. Salutacions.

Alguna cosa "em falla"

Posted by Anonymous User at 2010-10-27 16:22
A mi em sorprèn molt que gent tan allunyada ideològicament estigui d’acord en aquest tema... Estarem criant seny? O existeixen altres interessos? Em quedo pensant una estona.

http://www.horariosenespana.es/manifiesto/personalidades.php

cap un horàri més recional

Posted by Anonymous User at 2010-10-27 16:24
Em sembla força interessant i crec necessari continuar fent feina en aquesta línea.

Un horari mes racional, en distribució, pero també en llargada!!!

Posted by Anonymous User at 2010-10-27 18:39
Interessant iniciativa, jo proposaria anar un pas més endavant i reduir també en part la jornada laboral (treballar menys hores però també donant la possibilitat de treballar a més persones).
Es tracta d'un pas cap el decreixement, menys producció, menys consum, més vida frugal, social i familiar. Més satisfacció de necessitats (o pseudonecessitats) amb bens socials i menys amb bens materials.
Existeixen iniciatives similars en altres països europeus.

Alex V.

critiques

Posted by Anonymous User at 2010-10-28 08:15
si tot això està molt bé però de res servirà que jo faci una organització del temps si l'horari laboral continua éssent el mateix QUE ÉS JUSTAMENT EL QUE CONDICIONA TOT LO ALTRE. venc a dir que el k s'ha de fer és aplicar-ho a l'estat espanyol com a canvi radical de sistema. Si els polítics no ho canvien totes aquestes idees ja em diràs per a que serveixen. per amor de éu la arrel és la feina. Als sindicats, als polítics...és a qui també s'hauria de fer aquesta conferència. De totes maneres si puc i aniré perquè em sembla super interessant. Ole per les conferències importants i realment necessaries. Enhorabona als organitzadors.