18 mussols més al cel

last modified 2009-08-27 11:23
18 mussols més al cel

Uns quants mussols a punt de ser alliberats

Ahir, a dalt del Toro, una trentena de voluntaris i voluntàries del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre van alliberar 18 mussols joves.

Cada un d'aquests animals ha tingut una història ben curiosa: va ser trobat en terra quan havia caigut del niu, i estava en perill; la persona que el va trobar, el va dur al GOB; però com que era molt petit i no tenia uns pares que l'alimentessin, una voluntària es va encarregar de fer aquesta feina: el va adoptar i el va alimentar fins que va aprendre a menjar tot sol. Ara ja només calia poder volar, i per això el va dur al Centre de Recuperació on, amb els altres companys que s'havien trobat en una situació similar, es va anar exercitant fins que en va aprendre i es tornà independent.

Ahir va ser el dia en què va retornar al medi natural, amb garanties de supervivència. Això li permetrà dur la seva vida de caçar ratolins i insectes, i més endavant aparellar-se i procrear més mussols, contribuint sense saber-ho al control de plagues al camp.

Si no hagués estat per les persones voluntàries que han participat en aquesta feina, aquests 18 mussols sens dubte haurien mort. Cal remarcar també la importància del fet que qui els ha alimentat no s'ha volgut apropiar d'ells, com de vegades passa. Qui realment estima els animals procura que visquin la seva vida; i la dels animals silvestres és la llibertat, no la captivitat.