III Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

last modified 2010-01-27 11:42
III Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

Imatge del seminari de l'any passat

El proper dissabte, 30 de gener, comença el III Seminari d'Agricultura i Medi Ambient, al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries, a partir de les 9'15 h. Aquesta jornada tindrà continuïtat els següents dissabtes, 6 i 20 de febrer, a Maó i Ciutadella respectivament.

Aquestes trobades pretenen donar a conèixer diferents experiències que cerquen fer compatible la viabilitat del sector agrari amb la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics. Aquest any, bona part de les presentacions estan encaminades a cercar una comercialització diferenciada i amb valor afegit dels productes, per tal d'aconseguir aquesta viabilitat. Aquestes són les xerrades que s'oferiran:

  • Carnisseria Raza Nostra, situada al mercat de Chamartín de Madrid. Aquesta carnisseria s'ha especialitzat en la venda de carn procedent d'animals de diferents races autòctones de l'Estat.
  • El mercat ecològic de Santa Maria del Camí de Mallorca és una oportunitat setmanal que tenen els pagesos ecològics de Mallorca per a donar a conèixer els seus productes.
  • El projecte Dina'm ha creat una xarxa d'escoles de Catalunya que ofereixen als seus menjadors productes locals i ecològics, dinamitzant d'aquesta manera el sector agrari de la zona.
  • El projecte Life+ Boscos té com objectiu contribuir a l'adaptació dels ecosistemes forestals mediterranis de Menorca als impactes negatius del canvi climàtic a través de la gestió forestal sostenible.
  • Una caça sostenible és possible. A una finca de Menorca, Binibeca Nou, s'en fa una gestió molt acurada per a afavorir les espècies cinegètiques.
  • La Cooperativa La Fageda, situada al Parc Natural de la zona volcànica de La Garrotxa, compatibilitza la tasca d'integració sociolaboral de les persones que pateixen discapacitats psíquiques amb l'activitat agrària de la finca, amb la comercialització de productes làctics.
  • Tres experiències de Menorca finalitzaran el Seminari. Els embotits ecològics de Son Olivar de Dalt, la cooperativa Econura de productors ecològics i el projecte de custòdia agrària "Sembrant Custòdia" que desenvolupa el GOB.

Cada jornada acaba amb un dinar, on s'aconsegueix un espai de reflexió més distès.

Per apuntar-vos al Seminari, heu de fer-nos arribar el formulari que hi ha al programa emplenat o també podeu telefonar al GOB: 971350762.

El Seminari es troba emmarcat dins el projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari "Sembrant Custòdia" que desenvolupa el GOB amb el suport de Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca.