Comencen les Xerrades a la fresca al Centre de la Natura

last modified 2011-07-26 10:09
Comencen les Xerrades a la fresca al Centre de la Natura

El marès, pedra emblemàtica de la nostra illa

Roques de Menorca, història i cultura és la primera de les Xerrades a la Fresca d'enguany del Centre de la Natura de Menorca. Serà aquest dijous, 28, a les 21:00 h al Pla de l'Església de Ferreries.

El geòleg Joan Rosell farà un repàs de la gran diversitat de roques que tenim a Menorca, i de la vinculació amb la nostra cultura. La pedra esmoladora, el marès, la penya viva, la llosella, la pedra del Toro, la pedra gravera i d'altres han condicionat el camp, la història, l'arquitectura, la disponibilitat d'aigua, i en definitiva l'economia i la cultura de Menorca. També han permès la creació de coves i barrancs, macars i cales, alimentant costums i llegendes populars.

El Centre de la Natura acull en aquests moments una exposició on es pot resseguir la història de Menorca a través de les seves roques, minerals i fòssils, des de més de 400 milions d'anys endarrere fins a l'actualitat.

El Centre de la Natura de Menorca és un projecte de l'Ajuntament de Ferreries, el Consell Insular de Menorca i el GOB. Es pot visitar de dimarts a dissabte de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30. L'entrada és gratuïta.