Acords sobre l'aigua a Ferreries

last modified 2008-08-12 12:03
El control dels abocaments industrials al clavegueram i la modernització progressiva de les conduccions d'aigua potable són dos dels reptes que s'han parlat a la reunió celebrada aquests dies entre l'Ajuntament de Ferreries i el GOB.

Depuradora de Ferreries

A Ferreries s'han fet alguns avanços en matèria d'aigua, com ara la connexió a clavegueram de tota la urbanització de Cala Galdana, la separació entre les conduccions de pluvials i residuals a quasi tot el poble, o la presència important d'energia solar tèrmica per escalfar l'aigua dels habitatges.

A la trobada realitzada es van analitzar les propostes que el GOB ha elaborat per als ajuntaments amb l'objectiu de fer front a la problemàtica que afecta l'aigua dolça de Menorca. Un dels temes que es consideren clau és establir garanties pel correcte funcionament de la nova depuradora.

Cal recordar que l'efluent de la depuradora municipal es seguirà abocant al torrent que travessa tot el barranc de Trebalúger, de gran importància natural i situat sobre terrenys permeables. En aquest sentit, es va acordar estudiar la preparació d'una ordenança que marqui els paràmetres màxims que es poden admetre al clavegueram municipal, així com mirar d'abordar la instal·lació d'arquetes d'inspecció municipal en les connexions d'aigües industrials, que són les que poden afectar més la depuradora.

Es va parlar també de les tarifes d'aigua, de l'oportunitat d'incorporar cisternes per aprofitar els pluvials en els edificis nous, d'obligar a l'ús de planta autòctona en les obres municipals o de la necessitat d'oferir formació pel correcte ús dels adobs en els hortals.

Es probable que algunes de les propostes s'acabin parlant a nivell insular, en reunió de batles, per consensuar polítiques comunes en una problemàtica que té àmbit d'illa. L'Ajuntament de Ferreries i el GOB van quedar emplaçats a trobar-se d'aquí uns mesos per avaluar els avanços i problemes que vagin sorgint.