Bona acollida de la Jornada sobre Pesca Sostenible

last modified 2010-06-15 14:02
Bona acollida de la Jornada sobre Pesca Sostenible

La jornada va ser un bon espai de diàleg.

S'han de fomentar els espais de diàleg per parlar del tema de la pesca. Aquesta és una de les demandes més repetides per part de les 43 persones que dissabte passat van participar en la Jornada sobre Pesca Sostenible organitzada pel GOB.

L'acte va reunir representats dels diferents sectors del món de la pesca, com professionals de Maó, Ciutadella i Fornells, pescadors recreatius, inspectors de pesca, biòlegs, membres del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.

Durant la jornada, Emilio Louro, secretari de la Confraria de Pescadors de Lira a Galícia, va narrar la singladura d'aquesta confraria fins a l'establiment de la Reserva Marina Os Miñarzos i les diferents actuacions per fer possible una pesca sostenible i dignificar la vida dels pescadors artesanals de la comunitat gallega.

A continuació, es va presentar l'experiència de Custòdia Agrària que duu a terme el GOB i es plantejà si seria possible aplicar el mateix concepte en l'àmbit pesquer, generant-se un interessant debat sobre les possibilitats d'apropar la viabilitat pesquera amb la conservació del medi i les millores en les condicions de treball dels pescadors.

Per concloure, Kepa Freire, professional de la gastronomia, va parlar del seu producte de peix fumat, un sistema de valor afegit que permet comercialitzar molt bé espècies de peixos que no tenen habitualment demanda al mercat i que, per tant, no estan sotmeses a sobrepesca.

El públic es va mostrar molt participatiu i es va fer palesa la necessitat dins el sector pesquer de buscar espais de diàleg com aquest. Alguns dels assistents van demanar que es realitzessin més debats i que es treballés en l'educació i la conscienciació de tothom per respectar el medi marí.

Cal recordar que aquesta Jornada és part del projecte Acords de Pràctiques Pesqueres Sostenibles que promou el GOB i que compta amb el patrocini de l'Obra Social de Caja Madrid, de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern Balear, i amb la col·laboració del Consell Insular.