Les dones dinamitzen el sector agrari

last modified 2011-10-25 12:43
Les dones dinamitzen el sector agrari

Les participants van quedar molt contentes dels resultats

Una trentena de dones participaren el dissabte a la I Jornada de Dones Pageses, celebrada a la seu del GOB a Maó.

La història de na Mercè Lagrava, formatgera del Serrat Gros situat a Ossera, va emocionar les assistents. Fa sis anys, la Mercè va decidir abandonar la seva rutina de Barcelona, per embarcar-se en l'aventura de la seva vida: agafar el relleu d'Eulàlia Torras i posar-se al capdavant de la finca El Serrat Gros, juntament amb la seva parella. Van aprendre a formatjar, a tenir cura del ramat de cabres, a sortir a pasturar per les muntanyes... Tot un seguit d'activitats noves per a ells, però que gràcies a la il·lusió i el convenciment han superat amb escreix. De la finca surten diferents tipus de formatges de cabra: el serrat gros, lo cadinell, tupí d'Ossera, xerris amb oli d'oliva i lo pebrat d'Ossera, aquest darrer guardonat amb la medalla d'or del World Cheesse Awards.

Després de provar aquests diferents formatges durant la pausa de mig matí, la jornada continuà amb més forces que mai. Una taula redona amb diferents dones de Menorca que, d'alguna manera, han dinamitzat el sector agrari, va donar peu a un debat molt interessant amb totes les participants. Aspectes com la invisibilitat de la dona al camp, el reconeixement de les seves tasques o la necessitat d'unir-se per aconseguir noves fites van ser tractats i apuntats per a treballar-hi.

La jornada està emmarcada dins el projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i pel FEADER. 

Digne d'admiració!

Posted by Anonymous User at 2011-10-25 13:29
Us admiro a totes, heu aconseguit molt i molt més que aconseguireu en el futur perque lluiteu per ser reconegudes i per la vostra feina de cada dia. Felicitats!
Jo somio que algun dia pugui comptar-me entre vosaltres.

Olé

Posted by Anonymous User at 2011-10-26 16:19
Olé per les iniciatives que surten de les dones.Cada vegada va a més.

!Viva ses Madonas¡¡¡

Posted by Anonymous User at 2011-10-26 20:09

Jo crec que tenen es dret de sorti a sa qualcada de ses festes de San Joan,per sa feinada que en fet desde sigles....sense ellas el camp de Menorca no seria es meteix.

visibilitat de les dones

Posted by Anonymous User at 2011-10-27 12:30
Em sembla molt interessant promoure aquest tipus d'iniciatives que donen visibilitat a la feina de les dones, massa sovint oblidada. Felicitats i endavant!

COMENTARI

Posted by Anonymous User at 2011-10-28 12:08
VA SER UN PLAER PODER ASSISTIR AQUESTA CITA