Tenim gots ecològics per a les festes

last modified 2011-08-25 10:36
Tenim gots ecològics per a les festes

N'hi ha de dues mides (120 cc i 240 cc) i es venen en paquets de 50

L'estiu d'enguany no serà recordat per haver eliminat els gots de plàstic de les festes de Menorca. Els carrers dels nostres pobles es segueixen omplint de plàstic, un residu fet del petroli que dura molts anys als abocadors. Aquests gots d'un sol ús són un punt negatiu de les festes majors d'una illa declarada Reserva de la Biosfera.

El GOB ve insistint des de fa anys en una solució senzilla i prou econòmica, com és substituir els gots de plàstic per gots de cartró, que redueixen el risc de provocar llenegades i és fàcilment reciclable o compostable.

Les administracions són en part responsables de l'ús desmesurat del plàstic. Seria senzill per als ajuntaments exigir l'ús dels gots de cartró a tot establiment que posi una barra per les festes.

Però els usuaris també en som responsables i podem fer que la cosa canviï. Podem demanar als establiments que les begudes ens siguin servides en gots de cartró. A ca nostra podem deixar d'emprar els gots de plàstic i fer servir com a primera opció gots reutilitzables. I com a segona opció, gots de cartró d'un sol ús, que després mirarem de que siguin reciclats portant-los al contenidor blau del paper.

Conscients de que no és fàcil trobar als comerços gots de cartró, el GOB en té a la venda, tant a Maó (Camí des Castell, 53. Obert de dilluns a divendres de 9:00 a 15:00), com al Centre de la Natura de Menorca (Ferreries, carrer Mallorca, 2. Obert de dimarts a dissabte, de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30). Contacta amb nosaltres per a més informació.

 

Buena idea!

Posted by Anonymous User at 2011-09-03 11:08
Y qué precio tienen?

La pela és la pela!

Posted by Anonymous User at 2011-09-03 11:11
Sa campanya des gots ecològics per acabar amb es problemàtics gots de plàstic que s'empren durant ses festes a Menorca ha estat un fracàs, ja que a totes ses festes segueixen imperant es gots de plàstic que, per altra banda, són regalats moltes vegades per part de ses companyies de refrescos i begudes.

S'ha plantejat mai, per part del GOB, arribar a finançar es 100% des gots ecològics? Repartint-los gratuïtament a tots es bars des pobles de s'illa? S'inversió hauria de ser important, però després d'uns quants anys de ser regalats, açò ja faria que es creàs consciència i en es futur segur que aquests estambliments no tindrien objeccions en pagar-los.

Ja fa molts d'anys que s'estan malbaratant doblers i esforços en aquest sentit sense resultats esperançadors, trob que aquesta proposta (a part de donar molta més promoció i bona imatge al gob) tallaria es problema d'arrel!

També es podrien finançar en part posant anuncis en es gots des mateixos bars o comerços de s'illa que hi estessin interessats...

Estudi

Posted by Anonymous User at 2011-09-03 11:13
Per saber si realment açò acabaria amb es gots de plàstic es podria fer una primera 'presa de mercat' com es va fer amb es contenidors de reciclatge: aplicar sa mesura només a un poble petit i, si en es futur es veu que té bona acollida, cercar solucions per fer-ho a sa resta de s'illa!