S'ha acabat el curs

last modified 2010-06-25 11:25
S'ha acabat el curs

Una de les activitats realitzades

El Servei d'Educació Ambiental (SEA) del GOB Menorca ha tornat a oferir, un any més, la seva oferta de tallers i activitats per a tota la comunitat educativa de l'illa. Així, 5.800 alumnes han gaudit novament d'aquest programa, que enguany ha realitzat 227 activitats.

Deixant-nos endur pel ritme dinàmic de les estacions, el curs començava a la tardor amb les activitats de bolets. A l'hivern, la tramuntana bufava fort i l'exposició de Mira Es Vent ens donava a conèixer quins efectes té aquest fenomen físic sobre la nostra illa. Per sort, prest la primavera brollà, estàvem a punt de tornar a passejar pel parc des Freginal, la platja de Binimel·là i anar d'excursió a Punta Prima i Rafalet, per observar ocells, tortugues, calàpets i flors. També, i des de fa ja una bona colla d'anys, hem volgut atracar-nos a la feina del pagès, veure com feia formatge i descobrir, agraïts, com protegeix el paisatge que tant estimem.

Aquestes són algunes de les activitats que realitzem amb els escolars de Menorca, i volem agrair des d'aquí, el recolzament mostrat pel col·lectiu docent que, com nosaltres, entén l'educació ambiental com un pilar fonamental per continuar formant persones ambientalment responsables.

El GOB promou la defensa dels valors ambientals i l'equilibri entre les activitats humanes i la conservació de la naturalesa, i fomenta amb el SEA la incorporació d'aquests valors en el públic escolar per tal de formar individus responsables amb la nostra illa i el nostre planeta.

SEA

Posted by Anonymous User at 2010-06-25 12:33
Aquesta és una aportació imprescindible per a qualsevol programa educatiu amb cara i ulls. L'educació ambiental ja no pot ser un complement de qualsevol currículum, si no un dels pilars bàsics a on es recolza la formació de futurs ciutadans responsables i ferms defensors de pràctiques sostenibles i respectuoses amb el seu entorn. Felicitacions per la feina feta.
Antoni López

educació ambiental

Posted by Anonymous User at 2010-06-25 14:20
Els campaments d'estiu als que vaig assistir durant molts dels anys de sa meva infantesa i adolescència han marcat sa meva vida d'una forma fonamental. A més d'aportar-me valors i actituds favorables al medi ambient, m'han donat les millors amistats que fins avui conservo.
Crec que s'hauria de fer tot el possible per rependre aquestes activitats, com les rutes pel camí de cavalls i els campaments d'una setmana. Tot i suposar un cost important i dificultats vàries pel GOB, pens que es resultat és molt, molt positiu pels nins que en gaudeixen.

Agraïment

Posted by Anonymous User at 2010-06-25 15:12
Estimats companys del GOB,

Aquest curs vam iniciar una experiència nova: un programa d'intercanvi educatiu amb un altre institut d'Oliva (València). Vam plantejar tot un seguit d'activitats que tenien a veure amb sostenibilitat ambiental i vam contactar amb vosaltres perquè les monitoritzareu. Estem molt satisfets amb la vostra participació i volem que aquestes ratlles servesquin per expressar-vos-ho.

Moltes gràcies. El futur de Menorca passa per la preservació mediambiental i per l'educació de les noves generacions en aquest sentit.

Eduard Blanes (IES Biel Martí)