La Ruta dels Dics va passejar per Ciutadella

last modified 2007-09-19 11:05

El diumenge es va dur a terme la primera excursió programada de La Ruta dels Dics, una de les activitats que s'inclouen en la campanya "Jo dic PIC", que reclama un Pla Insular de la Costa.Devers un centenar de persones van prendre part a la ruta, que va començar vora el Club Nàutic, on es va explicar la incongruència de programar actuacions a cada port sense que ningú tengui una visió insular, a una illa tan petita com Menorca.

També es va denunciar que es vulguin incrementar els amarraments nàutics sense que ningú sàpiga respondre quina capacitat té la costa de l'illa ni on és el límit a partir del qual la massificació és negativa pel medi i per la pròpia economia.

Vorejant la vorera sud, es va visitar posteriorment la Platja Gran, on es van poder conèixer les diferents actuacions que han impulsat els usuaris organitzats per tal de recuperar aquest espai, que havia estat molt degradat anteriorment. Preocupa el creixement urbanístic que amenaça les zones verdes properes, o la incògnita de l'efecte del dic en la renovació de les aigües i en l'arribada d'arena.

L'itinerari va seguir fins arribar a Son Blanc, on es pretén construir el dic. Allà es van explicar les deficiències tècniques que s'han detectat en el projecte i la manca de transparència que s'ha donat en la seva tramitació, per la pressió del calendari electoral.

Els col·lectius que impulsen la campanya "Jo dic PIC" demanen una valoració ambiental de tot l'àmbit marí costaner i una planificació amb visió insular per les actuacions que es vulguin dur a terme. El dia 13 de maig, la Ruta dels Dics es farà al port de Maó.