Seminari d'experiències de custòdia del territori

last modified 2011-01-25 13:15
Seminari d'experiències de custòdia del territori

El seminari de l'any passat va constiutir un èxit d'assistència

Aquest dissabte, 29 de gener, s'inicia el Seminari d'Agricultura i Medi Ambient. La jornada, que es realitzarà a la sala d'actes del Consell Insular de Menora, s'inaugurarà a les 9'45h per part del president del GOB, juntament amb la resta dels patrocinadors del projecte "Sembrant Custòdia".

En aquesta primera jornada, els participants coneixeran el projecte "Lechazos montañas de Liébana" que està desenvolupant la Fundación para la Conservación del Quebrantahuesos-FCQ. Gerardo Báguena, director de la fundació, explicarà com a través dels acords de custòdia que signen amb els ramaders de Picos de Europa, han introduït la carn de be d'aquestes finques als restaurants de la zona.

Seguidament, s'exposaran dues experiències de Menorca. La primera serà el projecte Arbres d'Algendar, iniciativa de Càritas Diocesana de Menorca, que té per objectiu la inserció socio-laboral de persones en risc d'exclusió social mitjançant la recuperació i cultiu d'arbres fruiters de varietats tradicionals de l'illa. I la darrera experiència del matí, anirà a càrrec de na Maria Tudurí, que explicarà com ha reactivat el lloc Palafanguer de Baix, situat al municipi de Maó. En aquest lloc s'ha optat per tenir bestiar de raça menorquina i s'ha iniciat la comercialització directa de la carn de vedella.

Aquesta és la primera de les tres jornades que formen el Seminari, i el període d'inscripció resta obert fins la darrera jornada. S'hi poden inscriure passant pel GOB (Camí des Castell, 53) o per telèfon al 971350762.

El Seminari s'emmarca dins el projecte Sembrant Custòdia que desenvolupa el GOB amb el suport de la Fundación Biodiversidad, el Govern Balear, el Consell Insular de Menorca, el Leader i l'Obra Social de Sa Nostra.