Uns abeuradors amb doble benefici: agrari i ambiental

last modified 2010-01-25 14:18
Uns abeuradors amb doble benefici: agrari i ambiental

Els abeuradors s'integren en el paisatge, i al pagès no li cal omplir-los

Compatibilitzar l'activitat agrària amb la conservació dels valors naturals és el principal objectiu del projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari. El GOB signa acords de custòdia amb finques agràries, les quals es comprometen a desenvolupar una sèrie de pràctiques responsables amb el territori. Per la seva banda, el GOB intenta ajudar a aquestes finques en diferents línies d'actuació.

Una d'aquestes línies ha estat l'ambientalització d'abeuradors, instal·lant una placa solar que va omplint les piques quan aquestes es buiden, i fent una adaptació per a la fauna silvestre, amb unes rampes i un petit abeurador baix. Es tracta d'un clar exemple del doble benefici que es persegueix: la reducció d'hores dedicades pel pagès a omplir l'abeurador i la reducció de fauna silvestre ofegada, així com facilitar punts d'abeurada per animalons, com tortugues i eriçons.

L'ambientalització d'abeuradors s'ha realitzat a cinc finques amb acord de custòdia: Biniai Nou, Talatí de Dalt, Llumena d'en Sebastià, Turmadèn d'es Capità i La Marcona.

Avui s'ha fet la presentació a Turmadèn d'es Capità, amb la presència de Clara Fullana, representant del Consell Insular de Menorca, Rafel Mascaró, pagès de la finca, i representants del GOB.

Aquest actuació s'emmarca en el projecte "Arcbotants de la Custòdia" que desenvolupa el GOB amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca.