Ja tenim els resultats de l'enquesta

last modified 2010-01-25 11:56
Ja tenim els resultats de l'enquesta

Botó que anunciava l'enquesta a la web

Hem recopilat ja els resultats de les enquestes d'opinió sobre el GOB Menorca que us vam demanar que emplenéssiu l'octubre i novembre passats. Volem agrair especialment a tots els que vau contestar l'enquesta, i compartir amb vosaltres aquests resultats.

En total, hem rebut 383 respostes, entre els dos enviaments de l'enquesta. Com recordareu, en la primera fase us vam demanar la vostra opinió -vam enviar un e-mail a la llista de correu de les notícies del GOB Menorca-, i en la segona vam demanar que ho passéssiu als amics i coneguts. Per donar la màxima informació possible, hem separat els resultats dels dos enviaments, i així es poden veure les diferències entre el primer i el segon grup.

Els resultats donen molta informació. A manera de resum del que més ens ha cridat l'atenció, podem constatar la baixa participació dels joves menors de 25 anys, en proporció a les altres franges d'edat. També observam que més d'un 90% de respostes opinen que, gràcies al GOB, Menorca ha preservat part del seu patrimoni ambiental. Pel que fa als àmbits en què hem de dedicar preferentment els esforços, destaquen l'ordenació del territori i l'educació ambiental, temes que actualment estem treballant i consideram estratègics. La feina que fa el GOB és puntuada amb una nota de 7 a 8 sobre 10 i l'opinió és que la població en general aprova aquesta feina. Per altra banda, tot i que una ampla majoria de respostes apunten que la opinió del GOB no està condicionada per les subvencions que rep, hi ha un percentatge prou significatiu que sí que ho creu. D'igual manera, un 31 % considera que el GOB està polititzat. Aquest resultat ens convida a revisar la nostra estratègia comunicativa, vist que el nostre missatge arriba distorsionat a massa gent.

Finalment, s'aprecia clarament una majoria de respostes que diuen que no són certs alguns tòpics i estereotips com la imatge d'institució "anti", radical, elitista o que opina de coses que no li pertoquen.

Aquest és un mínim resum de les moltes qüestions que queden reflectides al resultat detallat de l'enquesta. Una informació molt valuosa per anar reflexionant sobre la feina que fa -i com l'està fent- el GOB. Una informació que vosaltres mateixos podeu analitzar i valorar amb nosaltres. Gràcies de nou.