768.000 m2 d'ocupació futura al dic de Son Blanc

last modified 2007-09-19 10:57

La directora general de Ports no ha explicat a què es pensa destinar la tercera zona de làmina d'aigua que han demanat pel dic de Son Blanc. Més de 700.000 m2 no previstos al projecte inicial es marquen com "ocupació futura".

El projecte del dic de Son Blanc contemplava dues zones de làmina d'aigua. Una primera, d'uns 200.000 m2, que és l'àrea que quedaria abrigada pel dic. I una segona, de 372.000 m2, per maniobres i control de fondejos.


Però el que el GOB denuncia és que el Govern Balear va demanar una tercera zona addicional, de 768.000 m2, que no estava prevista dins el projecte i que apareix al plànol de sol·licitud marcat com Ocupació futura.

Això representa més del doble d'extensió del que s'havia pactat entre el Govern, el Ministeri i el Consell Insular. Es tracta, per tant, d'un intent de modificació molt substancial del projecte i caldria saber en què consisteix aquesta ocupació futura que es reserva per la zona.

El GOB lamenta també que un projecte que costa devers 50 milions d'euros públics no hagi incorporat un estudi de viabilitat i que l'argument per no fer-ho sigui que no és necessari perquè es tracta d'obra pública.