Un dic que no pot ser exemple

last modified 2011-03-24 10:13
Un dic que no pot ser exemple

Sa Platja Gran, sense relació amb el mar, segons l'informe que es va publicar per justificar el dic.

Avui que es fan les primeres proves d'operativitat del dic de Ciutadella i tindrem a Menorca totes les autoritats relacionades amb el tema, és un bon moment per fer algunes reflexions i recordar alguns incompliments.

Aquesta legislatura que finalitza en un parell de mesos, s'ha vist especialment afectada per dues qüestions: la inestabilitat política deguda a la corrupció de l'anterior mandat i la crisi econòmica mundial.

Els sonats i sagnants casos de corrupció han vingut quasi sempre relacionats amb el desviament fraudulent de fons d'obres o d'adjudicacions públiques. Obres que s'atorgaven per un import i acabaven costant molt més (com la xarxa de carreteres desdoblades que ha hipotecat el finançament autonòmic per vàries dècades) o adjudicacions públiques que s'apanyaven per desviar diners cap a finalitats no confessables.

Per la seva part, la crisi econòmica ha posat en evidència l'alt nivell d'endeutament de l'executiu autonòmic, la qual cosa ha obligat a retallar, amb percentatges enormes, moltes partides habituals. No cal citar amb detall la multitud d'empreses, organitzacions i iniciatives que han quedat afectades o directament paralitzades per manca efectiva de fons públics.

Excepte si parlam del dic de Son Blanc. A aquesta obra no l'afecten ni les crisis polítiques ni les econòmiques. Es va adjudicar per 50 milions d'euros i ja en duim contrets més de 80. I, malgrat avui sembli que s'inauguri, encara hi queda molt a fer. Recordem que l'empresa adjudicatària va anunciar al seu moment que trobava que es necessitaven 93 milions per poder-se executar correctament.

En un moment on el Govern retalla ajuts culturals, ambientals, educatius i de tota mena, no troba cap impediment (ni polític, ni tècnic, ni jurídic) per anar incrementant, no en milers, sinó en milions d'euros, una obra que s'havia adjudicat per concurs. Estaria bé que alguna autoritat que avui farà declaracions a la premsa, expliqui a la gent com és possible aquest tracte tan diferent.

El dic de Son Blanc va partir d'un ampli consens polític, però prest va quedar en evidència que la tramitació no seria cap exemple. No es van complir els requisits de presentar estudis de viabilitat econòmica. No es van fer els estudis de potencials afectacions al litoral proper (només es va publicar un informe sobre la Platja Gran, que no estava signat per ningú, i que deia que l'arena no tenia relació amb el mar perquè la posidònia hi impedia el contacte!!).

La posterior ampliació del dic en 80 metres, no va passar avaluació ambiental. Es va defensar que era una simple modificació d'un projecte ja aprovat, malgrat que la nova obra significàs la desaparició de 4.000 m2 de posidònia, un hàbitat especialment protegit a nivell europeu.

S'està fent el dic, es projecte la terminal de passatgers, el nou vial, els ducs d'alba... però no s'ha fet encara ni una sola acció de la partida de compensació ambiental, valorada en 213.500 euros, imposada també en l'adjudicació de les obres i que s'ha de destinar a fer actuacions en favor dels ecosistemes marins. Potser en quatre anys no han tingut temps, o és que estem en crisi i no hi ha diners per aquestes petiteses.

,

Posted by Anonymous User at 2011-03-24 11:38
:(

Dic de Son Blanc

Posted by Anonymous User at 2011-03-24 11:54
Teniu raó, el dic de Son Blanc es la obra mes nefasta dels darrers anys, tant desde el punt de vista ecologic, com economic.

El dic de les lamentacions

Posted by Anonymous User at 2011-03-24 11:57
Hi ha coses que es fan a qualsevol preu i coses que valen tant poc que només mereixen menyspreu. Així és com pensen alguns governants (i l'expresident Jaume Mates representa un exemple paradigmàtic d'açò, però no hi està sol).

Dic

Posted by Anonymous User at 2011-03-24 14:15
Realment és una pena que cada vegada es facin més actuacions d'aquestes, però estem sotmesos constantment a tot tipus de trafiques i accinos beneficiones per 4 moixos, només cal tornar a l'origen, anys enrere els polítics eren vocacionals, ara es mouen per diners, només hi ha que veure el batle de sant lluis que amb el que du governant s'ha pujat el sou ell mateix un 68%

Sobre le dic

Posted by Anonymous User at 2011-03-25 12:56
Gob feis feina, jo no ho neg, però vull dir-vos, recordar-vos, que aquestes paraules no minvaran s'impacte des dic, ni sa perdua de doblers que s'han tirat as fons de la mar!! Ara no es moment per lamentar-se i plorar, es moment d'actuar per no deixar que fesin es dic ja va passar i voltros no hi ereu.

Voltros no hi ereu

Posted by Anonymous User at 2011-03-26 18:16
Me permet dir-te que vas totalment equivocat, el GOB ha dit en tot moment el mateix que hi ha aquest escrit que comentes. El problema és que, igual que ara, no ens fan cas i això tira endavant, encara que faci pena i ens indigni com es fan les coses.

Dic

Posted by Anonymous User at 2011-03-25 13:00
BlaBlaBla, s'altre dia hem va arribar un correu de greenpeace, segur que algú de voltros també, és dia que us sembleu una mica més a n'aquest grup, escoltaré el gob, mentres estigueu amb es blablabla.............

Superficial

Posted by Anonymous User at 2011-03-27 20:05
A Menorca tenim un PTI, un CARB, un Consorci mancomunat de disciplina urbanística, un Pla insular de costa en marxa, llocs en custòdia i algunes coses més, que son l'enveja dels territoris on fa accions directes Greenpeace, organitzacio de la qual també soc membre.

Estic especialment orgullós de ser soci del GOB, que fa una feina excepcional i aconsegueix coses que sempre son referent per altres bandes.

Seguiu fent aquesta feinada, i no faceu cas dels que sempre reclamen la revolucio... però a condició que la facin els altres. Aixo si que es bla bla bla.

Superficial?

Posted by Anonymous User at 2011-03-30 17:04
Mira amic, no vull entrar en discusions que no duen enlloc, pero se moltbe el que hem dic. Es igual si no ho entens, encara que suigui una llastima. Ja se quina feinada fa el gob i no la desprecii, pero hem sembla que tu si que me desprecies a jo, ja que no tens ni idea del que jo faig per contribuir aixi que val mes que pensis perque ho has dit a n'aço.....talvegada es que tu no contribuiexes prou i tansols et surt retrureu als altres, gracies. Jo tambe som de greenpeace i era del gob fins que quan els vaig voler ajugar me van fotre sa ma a sa cara, per lis feia sombra, aço es superficial????

Així es un problema personal

Posted by Anonymous User at 2011-03-31 10:42
El comentari el vaig posar perquè tu deies que el GOB només fa bla bla bla. I me va semblar una gran injustícia, perquè a Menorca moltes coses estan millor que a altres bandes gràcies a la feina que fa el GOB encara que no acostumi a emprar pancartes.

Dius que a tu no te van rebre bé i no vull jutjar el que no conec, però jo he participat de voluntari i m'he trobat amb dotzenes de persones que aporten el que poden i que es troben molt ben acollits. Si hi ha tanta gent que està a gust, no veig perque no hi has d'estar tu.

Amb aquest sistema economic tant suícida que tenim, lo darrer que es necessita son critiques entre sa gent que estima Menorca. En la meva opinió, si volem fer coses hem de sumar, no dividir.

molta boca teniu

Posted by Anonymous User at 2011-04-28 14:57
ido si hem de sumar tant on ereu es dia de sa manifestacio, que teniu mes boca que l'ostia, deu sagrat............