Depuradora de Sant Climent: petició al Govern Balear

last modified 2009-03-09 10:35
Depuradora de Sant Climent: petició al Govern Balear

Vista aèria del poble de Sant Climent

El GOB ha dirigit una petició formal i per escrit al Govern Balear per demanar una solució a l'actual situació de la depuradora de Sant Climent.

Generalment, les depuradores aboquen l'aigua depurada al mar o a un torrent. Però en el cas de Sant Climent, la depuradora aboca a un pou d'infiltració, amb la qual cosa la contaminació per nitrats és molt fàcil que es manifesti.

Sant Climent és la localitat de Menorca amb més concentració de nitrats en el subsol i són molts els vesins que relacionen bona part d'aquesta contaminació amb la depuradora, atès que primer es van contaminar els pous propers a aquesta instal·lació.

Ja fa temps que l'ajuntament de Maó es veu obligat a traslladar aigua amb camions, per no incomplir de manera permanent els paràmetres màxims de nitrats contemplats en la normativa sanitària vigent, que gairebé es veien triplicats.

Per aquests motius, el GOB ha demanat a Medi Ambient del Govern Balear, que és l'administració competent en la matèria, que es busqui una solució urgent, destinada a aprofitar l'efluent de l'esmentada depuradora o a la seva conducció cap a altres destinacions que no impliquin perill de contaminació.

El GOB demana al Govern Balear que respongui i que faci saber quin calendari està manejant l'executiu per tal de fer front a la problemàtica explicada.