L'assemblea decideix dedicar el 2009 a la mar

last modified 2008-12-23 13:57
L'assemblea decideix dedicar el 2009 a la mar

Joan Rita agraí el Premi Pere Prats 2008

El GOB dedicarà l'any 2009 a la mar. Aquest és un dels acords que va adoptar l'assemblea de socis de l'entitat; un seguiment especial al  Pla Insular de la Costa, o l'elaboració d'un Pla Estratègic de Custòdia Marina seran alguns dels projectes que l'entitat ecologista desenvoluparà el proper any. El GOB considera que és hora de posar atenció a l'espai costaner i al nostre mar proper, un entorn que ha esdevingut el gran oblidat, que configura la nostra identitat insular i que afronta a curt termini reptes fonamentals per a la seva conservació.

Per altra banda, els socis reunits ahir al Molí del Rei, seu de l'entitat, van aprovar la memòria d'activitat i gestió de l'any 2008, en la qual destaquen la redacció del document d'anàlisi i propostes sobre la problemàtica de l'aigua a Menorca, la proposta de velo-xerxa a Ciutadella, el seguiment de les revisions dels planejaments municipals, una nova oferta d'activitat educativa per als centres escolars, l'impuls a l'agrobotiga, la continuïtat en el treball del Centre de Recuperació i Es Viver, l'exposició del Medi Ambient a Menorca al Centre de la Natura, i altres activitats  desenvolupades enguany i que mantindran la seva continuïtat en el proper exercici.

El GOB ha dedicat el 2008 al tema de l'aigua i l'any que ve seguirà atent al treball de les administracions per solucionar aquesta problemàtica. En particular, analitzarà amb deteniment el Pla Hidrològic de les Illes Balears que està desenvolupant el Govern Balear i que determinarà l'estratègia administrativa futura, i a llarg termini, de la gestió d'aquest recurs.

Finalment, l'assemblea va aprovar el pressupost per al 2009, que contempla una previsió de despeses de 505.150 euros, i 480.232 d'ingressos. Un pressupost que es presenta amb un balanç inicial negatiu que es pretén remuntar al llarg de l'exercici; inicialment deficitari per la gran quantitat de projectes previstos per a aquest 2009 i que es podran materialitzar si compten amb el finançament adequat.