Adhesió a la manifestació de dissabte a favor del PIC

last modified 2008-12-23 12:11
Adhesió a la manifestació de dissabte a favor del PIC

La zona nord del port de Maó, amenaçada.

Aquest pròxim dissabte, dia 27, hi ha una manifestació a Maó per reivindicar un Pla Insular de la Costa. L'acte està convocat pels Joves per a la Defensa del Territori i el GOB hi vol donar ple suport.

La necessitat d'una planificació amb visió insular, que posi seny a les obres portuàries i a tota l'activitat nàutica, resulta cada vegada més urgent. No es pot seguir amb la tramitació de més i més projectes de creixement sense tenir una idea de conjunt en una illa de les dimensions de Menorca.

Per altra banda, l'actual dinàmica de privatització del litoral a partir de concessions a empreses, sobretot en el port de Maó, està provocant uns increment molt gran de preus que es tradueix en una dispersió de les embarcacions més petites, que van a parar a llocs no ordenats, que acaben massificant-se.

És necessari definir quina és la capacitat de càrrega nàutica de Menorca i és necessari que les diferents administracions amb competències sobre el litoral aprenguin a treballar de manera conjunta. Fins ara, totes les activitats que s'han duit a terme (abraçades a la mar, excursions i demés) han ajudat a crear el clima necessari, però el PIC no arriba a arrencar.

Per aquests motius, creim totalment justificada la manifestació que s'ha convocat per aquest dissabte i volem animar tothom a anar-hi. La trobada és a les 11 h. a la Plaça Constitució de Maó. Menorca no ha de cometre els errors que s'han fet a altres bandes. Cal participar per aconseguir un futur millor.