Amb tu, en català

last modified 2009-10-23 10:14
Amb tu, en català

Fullet explicatiu de la campanya

El voluntariat lingüístic Amb tu, en català és un projecte que pretén crear un espai d’intercanvi en què dues persones comparteixen part del seu temps conversant en català.

Aquest programa, que l’associació Paraula. Centre de Serveis Lingüístics posa en marxa a Menorca i que compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la col·laboració dels ajuntaments adherits i d’associacions de totes les Illes, com, per exemple, el GOB Menorca, consisteix a posar en contacte dues persones, una de catalanoparlant i una altra que parla un poc de català però que vol millorar l’expressió (més fluïdesa, més vocabulari i expressions...), perquè es trobin una hora cada setmana i conversin.

El programa de parelles lingüístiques no és un curs de català; no es pretén que la persona menorquina faci de mestra, sinó que simplement conversi amb l’altra persona en català sobre qualsevol tema que sigui del seu interès, com ho faria amb qualsevol amic amb qui queda per fer un cafè o anar a passejar. Són persones voluntàries catalanoparlants, no mestres ni professores. L’altre membre de la parella és un voluntari aprenent, perquè s’inscriu en el programa per aprendre, per millorar la seva expressió..., i ho farà de la millor manera que hi ha per aprendre una llengua: emprant-la.

Animau-vos a participar-hi! Podreu conèixer gent nova i aprendre coses sobre la seva cultura: festes, menjars, tradicions. A més, les persones que col·laborin en el voluntariat podran participar en totes les activitats que s’organitzin en el marc de la campanya: itineraris culturals, excursions, tallers, i obtenir descomptes en espectacles i altres serveis.

Com hi podeu col·laborar? Només heu d’apropar-vos al punt d’inscripció que hi ha al vostre municipi o accedir al web www.paraula.cat/ambtu i emplenar el formulari d’inscripció.

la millor manera que hi ha per aprendre una llengua: emprant-la.

Posted by Anonymous User at 2010-08-14 11:28
Catalan,Catalan,catalan
¿porque no promoveis el Menorquin? ,porque ,al igual que cuidais y rescatais animales no cuidais y rescatais el Menorquin ¿donde es ta nuestra gramatica?
seria una buena pregunta para empezar.
No os dais cuenta de que si alguien que no sabe hablar menorquin se le enseña catalan ,no hablara menorquin y que sus hijos ,y los hijos de sus hijos hablaran catalan y asi sucesivamente hasta que toda menorca lo hable.
Entonces que hacemos despues de todo eso ,lo defendemos y rescatamos,busquemos y rescatemos la lengua balear y su gramatica que es lo que realmente somos y dejemonos de Catalan ,preservemos nuestra cultura ,eso tambien es importante y tambien es parte de nuestra naturaleza