Nou vídeo d'un rapinyaire tornant a volar

last modified 2010-07-23 11:11

El soter, la més petita de les àguiles que nien a Europa, és una espècie prou abundant a Menorca. El seu nom científic és Hieraetus pennatus i també se'l sol anomenar àguila calçada o espolsamates. Presenta dues fases de coloració, fosca i clara, i això fa que de vegades sembli una espècie diferent.

S'alimenta preferiblement de conills, però degut al descens de la població d'aquests animals per culpa de diverses malalties, el soter s'ha hagut d'adaptar caçant altres ocells i això ha fet que la població menorquina no hagi minvat tant com en altres indrets d'Europa.

La pel·lícula, publicada a Youtube, té com a protagonista una femella de soter adulta de fase clara. Gràcies al respecte per la natura i la fauna silvestre d'un senyor que la va trobar sense poder alçar el vol, va arribar a les instal·lacions del Centre de Recuperació, on va ser atesa pels voluntaris fins que va ser alliberada de nou.

El vídeo, d'un minut i mig de duració, mostra les darreres fases d'aquesta història: l'exercitació de vol dins una de les grans gàbies del Centre, la col·locació d'una anella identificativa i la culminació de tot el procés: la devolució a la llibertat.

 Anella

Posted by Anonymous User at 2010-07-23 16:40
Per a què serveix l'anella identificativa? No seria millor no posar-li res?

Gràcies.

Anella

Posted by gobmenorca at 2010-07-27 12:00
L'anella té un nombre d'identificació. D'aquesta manera si el soter torna al centre per alguna causa, o al cap del temps que sigui i on sigui algú el troba, es pot saber segur que és el mateix animal i tenir dades de mobilitat, supervivència, etc. Aquestes anelles no causen cap molèstia a l'àguila i ens aporten informació valuosa.