La tonyina vermella, fora de la Mostra Gastronòmica

last modified 2010-06-15 14:06
La tonyina vermella, fora de la Mostra Gastronòmica

Esperam poder seguir veient aquesta imatge molts anys

Des del GOB volem agrair al Restaurant Ca N'Olga per haver retirat la tonyina vermella de la seva degustació durant la 8a Mostra Gastronòmica des Mercadal que tindrà lloc el 24 i 25 d'abril. D'aquesta manera demostra la seva sensibilitat davant la greu situació d'aquesta espècie, tan emblemàtica del mediterrani. En aquest cas, agraïm també la mediació de l'Ajuntament des Mercadal per resoldre aquesta qüestió.

Val a dir que la tonyina vermella ha estat pescada des de fa milers d'anys, però actualment, la tecnologia pesquera molt avançada, fins i tot amb avions per a detectar els bancs de tonyina, ha incrementat les captures per damunt del nivell sostenible. Segons els estudis les poblacions s'han reduït un 85% des de l'any 2000 i l'espècie podria col·lapsar en pocs anys. Per tant, la tonyina vermella es troba en perill d'extinció imminent.

Cal prendre consciència de que la riquesa de la mar no és infinita i oportunitats com la celebració de mostres gastronòmiques com la d'aquest cap de setmana, amb una important afluència de públic, són oportunitats per a donar exemple d'un consum responsable de peix.

 

tonyina vermella

Posted by Anonymous User at 2010-04-24 12:17
em sembla molt bé! jo fa anys que no menjo tonyina, és el meu boicot personal.

de com alguns restaurants enganen als clients

Posted by Anonymous User at 2010-04-26 09:49
El restaurant de ca n'Olga no va retirar la tonyina vermella de la seva carta ja que el plat no estava fet amb aquesta espècie sinó amb la tonyina d'ulls grossos (Thunnus obesus). Una cosa és l'elaboració del plat (ingredients)i l'altra és com s'anuncia a la carta per atreure/enganar als clients. Passa el mateix amb el tema de la llagosta de Menorca i la llagosta forastera, o que et donin perca del Nil i et facin creure que menges anfós, o de restaurants que compren peix als pescadors furtius...Ja s'ha dit moltes vegades, amb el tema del peix hi manca més control ja sigui per tenir clara la procedència i identitat dels productes o per garantir als consumidors que el que mengen realment és el que han comprat. De totes maneres, i una vegada més, enhorabona a la gent del GOB per estar tant atents del que passa a la nostra illa.