Construcció anacrònica al port de Fornells

last modified 2010-02-23 11:20
Construcció anacrònica al port de Fornells

No calen gaire paraules.

Es diu que una cosa és anacrònica quan no és pròpia del temps en què passa, o també quan és incongruent amb el seu ambient. I aquest és el qualificatiu que sembla més adequat per a la construcció en primeríssima línia de mar que s'està alçant al port de Fornells, a Ses Salines, vora el Club Nàutic.

Alçar noves construccions a tocar de l'aigua (vegeu fotografia) és una pràctica molt mala d'entendre en els temps actuals. El port de Fornells és un paratge que té un dels principals atractius en el paisatge. Les noves actuacions que calgui fer haurien de tenir molt present aquesta qüestió. Tant per conservació ambiental com per estratègia econòmica.

Dues són les preguntes principals que provoca aquesta obra: 1) És imprescindible construir a un metre (essent generosos) del mar?; 2) No es podia optar per instal·lacions desmuntables en tost de fer-les de ciment?

Tot plegat, no sembla que la integració en l'entorn hagi estat precisament un aspecte que hagi importat gaire en aquest projecte. Per aquests motius, el GOB ha demanat poder realitzar una consulta completa de l'expedient, a fi d'estudiar-lo de manera detallada i poder entendre com és possible que s'hagi autoritzat una iniciativa com aquesta.

 

construcció anacrònica al port de Fornells

Posted by Anonymous User at 2010-03-21 12:57
un dessastre més dels que predican el que no fan !