L'assemblea reelegeix president i aprova pressupost

last modified 2009-12-22 13:08
L'assemblea reelegeix president i aprova pressupost

El president Josep Foguet rebé un entusiasta aplaudiment

Josep M. Foguet ha estat reelegit com a president de la Secció Insular de Menorca del GOB. Ahir dilluns, l'assemblea ordinària de socis va renovar una tercera part de la junta directiva, i va refermar la confiança amb l'actual president per dos anys més. Així mateix, va aprovar el pressupost per al 2010, i va decidir dedicar aquest any al canvi climàtic.

El grup ecologista de Menorca denuncia la manca de compromís dels nostres governants a afrontar la reducció d'emissions de CO2, com ha quedat demostrat en la recent cimera de Copenhaguen: "S'ha fet palesa una falta de lideratge, i que els nostres governs no saben respondre a les preocupacions de la ciutadania".

El socis van donar el vist i plau a un pressupost per al 2010 de 490.766 € d'ingressos i 507.240 € de despeses. Un  pressupost en principi deficitari, amb l'objectiu de remuntar-lo en el transcurs de l'exercici, i aconseguir el finançament necessari per fer possibles tots els projectes previstos. Projectes com l'edició d'un nou conte infantil, la realització del III seminari d'agricultura i medi ambient, un taller de treball amb el sector pesquer, unes jornades de consum responsable, noves exposicions al Centre de la Natura, o la promoció de l'estalvi en el consum energètic son algunes de les noves accions en cartera.

A la reunió d'ahir es va donar compte de les accions i activitats realitzades al llarg del 2009. A banda de l'activitat regular del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, la producció de planta autòctona a Es Viver i treballs de jardineria, els muntatges expositius com “La mar, d'amiga” i “Bolets a Menorca”, els tallers escolars del Servei d'Educació Ambiental i el curs amb la UIB sobre el Camí de Cavalls, la signatura de 18 acords de custòdia agrària i la realització dels inventaris ambientals d'aquests llocs, o l'inici de l'activitat del projecte de custòdia pesquera, s'han sumat a la també intensa activitat en el seguiment d'aspectes territorials i de política ambiental.

El GOB Menorca tanca l'any amb 1.207 socis. 25 socis nous aquest any que continuen incrementant el suport a l'entitat ecologista. L'objectiu per al 2010 és arribar als 1.300 socis que reafirmin la capacitat d'acció, l'estaló i la independència del grup a Menorca.