Què han fet aquest any els ajuntaments amb l'aigua?

last modified 2008-12-22 11:27
Què han fet aquest any els ajuntaments amb l'aigua?

Les cisternes permeten aprofitar les aigües pluvials

Quines mesures han aplicat els ajuntaments en matèria d'aigua durant aquest any 2009? Per tal d'averiguar-ho, el GOB va enviar fa unes setmanes un qüestionari als vuit ajuntaments menorquins, amb el prec que el retornessin complimentat abans del 20 de desembre.

En aquest qüestionari es fa referència a la vintena de propostes concretes que es van enviar a finals del passat any o principis del present, i que s'estimava que es podien executar en 6 mesos. Passat àmpliament aquest termini, i després d'haver mantingut entrevistes amb molts responsables i d'haver realitzat també xerrades públiques amb diversos municipis, ara es vol fer el seguiment de les pràctiques reals que s'estan duent a terme per afrontar aspectes tan transcendents com disminuir l'actual despesa d'aigua, augmentar la quantitat d'aigua disponible o pal·liar la presència excessiva de nitrats a l'aqüífer.

Així, es plantegen preguntes com ara quants metres de xarxa s'han canviat per a disminuir pèrdues d'aigua, quants detectors de fuites s'han instal·lat, en quants habitatges nous s'han instal·lat cisternes per aprofitar els pluvials o quines mesures de depuració de nitrats s'han planificat.

Just acabat el termini proposat per retornar el qüestionari, encara no han arribat respostes. El GOB vol atribuir aquest retard a la càrrega extra de feina que els municipis estan afrontant aquests dies per preparar els projectes que es presentaran al Fons Local, però confia que es podrà disposar de la informació sol·licitada en breu.