Inaugurada l'exposició geològica

last modified 2011-07-22 11:55
Inaugurada l'exposició geològica

La geologia ofereix punts de vista inesperats, comentaven els assistents

Ahir es va inaugurar al Centre de la Natura de Menorca l'exposició Roques, minerals i fòssils. Un passeig de 400 milions d'anys per la història de Menorca, amb la presència de Fernando Villalonga, conseller d'economia i medi ambient, i  una bona representació de l'ajuntament de Ferreries, entre els quals el regidor de medi ambient José Maria Huguet i el tinent de batle Vicent Coll, i el president del GOB Menorca Josep M. Foguet.

Els assistents van poder constatar l'interès de la mostra, que recull materials de les diferents etapes geològiques per les quals ha passat l'illa, complementats amb explicacions que ajuden a entendre els diferents ambients en què es van formar. A part dels fòssils, és molt de destacar la col·lecció de minerals o el panell que explica les faunes insulars de Menorca dels últims milions d'anys, amb reproduccions a mida real del conill gegant de Menorca i del Myotragus.

L'exposició es complementa amb una mostra d'arena i de macs de platges i codolars de l'illa, així com també un taller pràctic per diferenciar minerals en funció de la seva duresa.

L'exposició es pot visitar de dimarts a dissabte de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30, al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries.
Per a la seva realització, el GOB ha comptat amb la important col·laboració del geòleg Joan Rosell i de la paleontòloga Carme Llompart, que han cedit els materials, i també del paleontòleg Josep Quintana Cardona, descobridor de la fauna del conill gegant.

Aquests experts participaran en el cicle de xerrades a la fresca, que es duran a terme al Pla de l'Església de Ferrries. El pròxim dijous 28, Joan Rosell parlarà sobre les Roques de Menorca, Història i Cultura. El dimarts 16 d'agost serà Josep Quintana qui xerrarà del Conill Gegant i les Faunes Insulars de Menorca.

 

visita

Posted by Anonymous User at 2011-07-22 18:58
I es diumenges no se pot visita, es una pena per es que treballam hem hosteleria i tenim nómes es diumenge lliure,

visita

Posted by Anonymous User at 2011-07-22 20:46
Haureu d'esperar a final de temporada. L'exposició romandrà després de l'estiu en horari només de caps de setmana, dissabtes matí i capvespre i diumenges matí.

Coordinació Centre de la Natura de Menorca

data xerrada

Posted by Anonymous User at 2011-07-28 13:41
Un dubte: la xerrada den Josep quintana és dimarts 16 o dijous 18? (a l'apartat del centre de natura posa que és dia 18)

Dimarts 16

Posted by gobmenorca at 2011-07-28 13:47
La xerrada den Josep Quintana s'ha avançat uns dies, serà el dimarts 16 d'agost!
Gràcies per avisar-mos, ja ho hem actualitzat.