Curs sobre turisme i sostenibilitat

last modified 2011-10-27 13:15
Curs sobre turisme i sostenibilitat

Cartell del curs

El GOB Menorca organitza, juntament amb la Universitat de les Illes Balears,el curs "Nous horitzons per un turisme més sostenible".

En un context de crisi econòmica cada cop més crònica, és essencial un replantajament general de les estratègies a seguir en àmbits tant rellevants per l'economia i el territori de les illes com és el turisme.

Nous escenaris econòmics i socials ens porten a discutir sobre noves i velles formes d'entendre el turisme.  Aquest curs consta de cinc ponències que pretenen abarcar diferents aspectes al voltant del turisme i les seves implicacions. Temes encarats a debatre qüestions sobre com el territori és moldelat per l'activitat turística, passant per a preguntar-nos quin és el paper que el turisme juga en un context de crisi econòmica com el que estem vivint actualment, fins a descobrir les convergències que es poden traçar entre el turisme sostenible i la conservació del medi ambient. De la mateixa manera es donaran a conèixer noves estratègies com la responsabilitat social coorporativa i com aquesta pot contribuir activament en la conservació dels recursos naturals i culturals dels quals l'activitat turística se'n fa ús, revertint així en la seva pròpia preservació. Finalment també hi haurà temps per parlar del turisme solidari en el destí, presentant algunes experiències d'aquesta índole que s'estan duent a terme en altres parts del món.

El professorat que impartirà aquestes conferències està format per destacats especialistes, cada un en el seu camp, amb gran experiència docent i investigadora, però també amb un ampli coneixement i un bagatge pràctic que garanteixen un tractament rigorós, innovador i suggerent dels diferents aspectes plantejats.

El programa previst és el següent:

  • Dijous 3 de novembre. Turisme global / paisatges locals: reptes del turisme als territoris del segle XXI. Dr. Francesc Muñoz, Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Dijous 10 de novembre. Responsabilitat social corporativa: empresa i sostenibilitat. Dr. Aleix Calveras, Universitat de les Illes Balears.
  • Dijous 17 de novembre. Riscos i possibilitats del turisme rural comunitari com a eina de cooperació . Dr. Jordi Gascón, Fòrum de Turisme Responsable.
  • Dijous 24 de novembre. Turisme i medi ambient; la custòdia del territori coma eina, Miquel Camps Taltavull, GOB Menorca.
  • Dimarts 29 de novembre. Crisi econòmica i canvi de model turístic. Dr. José Luis Groizard, Universitat de la Illes Balears.

El curs està obert a tothom que hi vulgui participar i és gratuït. La seva assistència compta amb el reconeixement d'hores de formació permanent de professorat i de crèdits de lliure elecció per als estudiants universitaris (en tràmit), prèvia inscripció a la Seu Universitària de Menorca fins a un dia abans de l'inici del curs.

S'inaugurarà el 3 de novembre a les 20:00 h al Molí del Rei, seu del GOB Menorca, on tindrà lloc la primera de les ponències.

Aquí es pot trobar el programa complet del curs, amb el full d'inscripció.

Inscripció

Posted by domenec at 2011-10-24 11:30
Pensau que només s'han d'inscriure les persones que necessitin el reconeixement d'hores de formació permanent de professorat i de crèdits de lliure elecció per als estudiants universitaris (en tràmit).

La resta poden assistir directament a les ponències.

ponencies

Posted by Anonymous User at 2011-10-26 12:32
Llastima que coincidexen amb les trobades del 15M a placa Colon

NURA

Posted by Anonymous User at 2011-10-27 22:16
M'encantaria assistir a aquestes jornades! però em serà impossible... estaria bé que les poguéssim seguir per internet mitjançant vídeo... turisme 2.0! :)