4a Setmana i+ de la Custòdia del Territori

last modified 2010-06-15 14:05
4a Setmana i+ de la Custòdia del Territori

La mar necessita ser protegida tant com la terra

La quarta edició de la Setmana de la Custòdia del Territori, organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya, es celebra enguany del 21 al 30 de maig. Durant aquests dies es portaran a terme diferents activitats arreu de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. A Menorca, el GOB es suma a la iniciativa amb l'Exposició  "La mar d'amiga, cap a una gestió responsable".

La Custòdia és una estratègia de treball que implica les persones (propietaris, gestors, usuaris, administradors) en la conservació dels valors ambientals. Aquest treball es du a terme a partir d'acords voluntaris entre els diferents agents que utilitzen un espai.

La filosofia de la custòdia va néixer a Amèrica del Nord, on es va consolidar als anys 80. Al nostre país, cada any creix el nombre d'entitats i de persones que s'hi adhereixen i treballen per una gestió sostenible i respectuosa amb la natura.

Per explicar el concepte de Custòdia aplicat al medi marí, l'exposició "La mar d'amiga" mostra alguns exemples pràctics que ja s'han realitzat entre entitats de custòdia i agents vinculats amb el mar. També hi ha un apartat dedicat a l'actual projecte de promoció de pràctiques pesqueres sostenibles que desenvolupa el GOB.

L'acte inaugural de la 4a Setmana de la Custòdia tindrà lloc a l'edifici de la Pedrera a Barcelona avui divendres, i la resta de la programació es pot consultar a la web www.setmanacustodia.cat.

A Menorca, l'exposició es pot visitar fins al 30 de maig al Molí del Rei, Camí des Castell, 53, de 9.00h a 15.00h i de dilluns a dijous de 17.30h a 20.00h. L'entrada és gratuïta.