Noves amenaces de fumigació massiva

last modified 2009-05-22 09:17
Noves amenaces de fumigació massiva

Imatge ampliada d'una eruga de Lymantria. Tot i la seva aparença, és inofensiva per a la salut humana

El GOB considera que l'anunci del conseller Grimalt de fumigacions massives per a l'any que ve, és una clara prova de la poca efectivitat de la lluita que està duent la seva conselleria contra la Lymantria dispar.

El GOB recorda que està documentat que aquests episodis virulents de presència de l'eruga de l'alzina a Menorca remeten de forma natural als 3 o 4 anys de la seva aparició. Aquesta vegada en què s'ha intervengut amb fumigacions indiscriminades, l'eruga és present a l'illa des de l'any 2005. L'entitat ecologista es demana si no s'estarà perpetuant la presència anual d'aquesta plaga. Aquesta mateixa situació d'alteració dels cicles naturals ha estat denunciada per altres grups ecologistes a altres indrets on s'ha fumigat amb Diflubenzuron l'eruga peluda de l'alzina.

El Dimilin (nom comercial) és un producte que afecta a altres insectes i que pot arribar a alterar greument la bona salut dels nostres alzinars. El conseller Grimalt es va comprometre l'any 2008 a desenvolupar un estudi acurat dels efectes de les fumigacions per a determinar el futur de l'estratègia de lluita de la seva conselleria. Sembla que aquest estudi és el que no ha tingut continuïtat.