Un suís, recuperat amb èxit i alliberat

last modified 2008-05-21 10:33
Un suís, recuperat amb èxit i alliberat

El suís, moments abans de ser alliberat

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca, gestionat pel GOB, ha recuperat i alliberat amb èxit un exemplar de suís (Ixobrychus minutus) (avetorillo, en castellà), un ocell difícil de veure a la nostra illa.

L'animal va ser trobat a un pati d'una casa a Llucmaçanes, després d'una nit de fortes pluges i vent.  Estava esgotat i no podia continuar el seu camí de migració. L'ocell va ser atès per l'equip de col·laboradors del Centre de Recuperació, que va comprovar que no patia cap tipus de fractura o malaltia. Després de ser alimentat i un cop recuperades les forces, es va decidir alliberar-lo al cap d'una setmana.

Aquest ocell és el més petit dels nostres agrons, la seva grandària quasi bé no supera la d'un colom domèstic, si bé té un coll especialment llarg. Els mascles adults es caracteritzen per ser de color groguenc, amb unes contrastades bandes negres a les ales. Les femelles i els inmadurs tenen un patró de colors més llistat.

Habita en terrenys pantanosos coberts d'espessos canyissars i s'alimenta de mol·luscs, crustacis, granotes i peixos petits. Gràcies al to general del seu plomatge, que harmonitza perfectament amb el dels canyissos entre els quals viu, i la forma tan estreta del seu cos, que vist de cara no és gairebé més ample que una canya, el suís passa fàcilment desapercebut.

El GOB vol agrair la col·laboració de les persones que van trobar l'animal i l'hi van lliurar per recuperar-lo, i vol recordar la importància de la col·laboració ciutadana per a poder resoldre amb èxit aquests tipus de situacions que afecten a la nostra fauna salvatge.