Torre Solí no és una bona notícia

last modified 2011-03-21 11:32
Torre Solí no és una bona notícia

Torre Solí se situa darrere el prat de Son Bou

El GOB no creu que el creixement urbanístic previst a Torre Solí sigui cap bona notícia per a l'economia. La indústria turística a Menorca no necessita més places turístiques, sinó reconvertir les que ja té en places de més qualitat, adequades a la demanda actual.

El GOB mostra la seva sorpresa davant les declaracions aparegudes a la premsa del batle d’Alaior, Pau Morlà, que presenta la reordenació del segon sector de Torre Solí com a "reserva de creixement turístic", quan en realitat és un "creixement urbanístic".

Seguir urbanitzant no contribueix a millorar el sector turístic, sinó tot al contrari. Potser a Torre Solí no es pot evitar legalment aquesta nova mossegada al territori, però en tot cas ha de quedar clar que es basa, una vegada més, en l'economia del ciment, que a hores d'ara està ja totalment enfrontada a l'economia turística que necessita l'illa.

A Menorca s’ha invertit massa en construcció i massa poc en turisme. La política turística s'hauria d'orientar a la reconversió de les moltes places obsoletes que tenim i en la creació de productes més orientats a la sostenibilitat. L'últim que es necessita és augmentar les urbanitzacions i les places turístiques.

El PTI va significar un esforç lloable, que en el cas de Torre Solí va reduir el sostre de població a la meitat del que estava previst. Es va entendre que desclassificar la resta implicava indemnitzacions, que només es podien abordar -en aquells moments- a partir dels fons que s'esperaven de l'ecotaxa, que el gran estratega Jaume Matas va fer desaparèixer. Ara ens trobam que s'urbanitzaran 35 noves hectàrees d'espai natural, el que comporta 4.000 habitants i 1.640 noves places turístiques. No és per estar contents.

En qualsevol cas, cal recordar que el nou tros d'urbanització no es pot iniciar fins que s'hagin ampliat les instal·lacions de la depuradora, perquè l'actual no podria absorbir l'increment de cabal previst. L'Ajuntament d'Alaior és el responsable de vigilar que aquesta condició es compleixi.

 

Prou

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 12:51
Son Bou, Sant Jaume, Torre Solí... Què és el que vol aquest batle? Annexionar Alaior a Mallorca? Aquesta urbanització és un nyap! Per aquest camí acabarà pitjor que Cala en Porter!
Què ho deu fer que Alaior dugui tan mal camí pel que fa a l'urbanisme (Coinga, La Trotxa, Pallisser...)?
Defensem Alaior i Menorca de la barbàrie urbanitzadora!
Macià

Torre Soli

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 13:28
Prou! Creo que Menorca està suficientemente saturada de casas, hoteles, barcos, coches, pantalanes, cemento,piscinas, camiones de obra, gruas, macropuerto futuro, aeropuerto casi vacio durante la mayor parte del año, agua con nitritos, y polìticos que siguen erre que erre insistiendo en continuar con mas de lo mismo. ¿Porque no inician con valentìa un plan en materia turìstica en el que estè involucrada toda la sociedad menorquina? Edurne

Torre Solí

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 14:17
Estic totalment d'acord amb Edurne,ho ha exposat molt bé... ja és hora de que facin les coses amb coherència.
Sara

Basta de nuevas construcciones

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 14:26
Arreglen las aceras, en las calleteras pongan zona para pasear los peatones y dejar los coches si quieres hacer una excursión. Limpien las calas y las playas, y dejen ya de comerse la naturaleza!!!

Torre Solí

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 15:39
Quin desastre més volen fer?
Malgrat que l´alcalde d´Alaior sigui tan dolent amb l´urbanisme del seu municipi,i encara no s´enteri de qu´es el que convé al futur de Menorca, esperem que el Consell Insular, Mitj Ambient, Turisme, GOB i la societat menorquina, no permetin aquesta nova equivocació per la nostra illa.
Lourdes Humet (Ses Cometes)

Torre Solí Nou

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 16:31
Ja es hora de demanar que els funcionaris que desclassifiquin, o recalifiquin de forma irregular i contraria a la llei, responguin amb els seus patrimonis quan hi hagi una sentència condemnatòria.

Torre Solí no és una bona notícia

Posted by Anonymous User at 2011-03-21 23:59
Aquest tipo de política es el que sempre he considerat errónia.El que faguém de cada veguada més habitatges perque puguin venir més visitants, no fará que en venguin més, lo que si fá es que de cada vegada quedi manco per a veura.L'increment abussiu de plaçes ofertades ens porta de cada vegada més a tenir que soportar les ploretes de que "aquest any el porcentatge d'ocupaçió es més baix qúe l'any passat", sensa tenir en compta si el numeru de visitant és superiór o inferiór al any anteriór.I la relació calitat-preu? I els preus abussius?. Realment volem que tornin? etc. etc. ets.

No votarle más

Posted by Anonymous User at 2011-03-24 00:45
No sé si servirà per res però pot ser no votar al batle sigui una solució.

no, no

Posted by Anonymous User at 2011-03-25 15:49
no és una bona noticia, no voteu als que no estimen la seva terra.

Torre Solí

Posted by Anonymous User at 2011-04-02 12:23
Es, desde luego, una noticia que debería preocupar a los menorquines en general y a los que llevamos tanto tiempo aquí que nos sentimos parte de esta tierra. Tras varios años trabajando de cara a los visitantes, se a ciencia cierta que lo que más aprecian de la isla es su lado autentico: pocos carteles, pocas urbanizaciones salvajes (comparando con Ibiza o Mallorca), poco asfalto. Si eso cambia la isla perderá su encanto y no vendrá nadie porque de aquello ya hay mucho y a precios de risa que venir aquí es muy caro. A cuidar lo que se tiene: las casas que se caen, los predios abandonados, los yacimientos arqueológicos olvidados, y a dejar de forrarse con la construcción en las costas.