El conte d'en Fosquet

last modified 2008-02-21 13:23
És petit i costa de veure, però avui, en Fosquet, el mussol més famós de Menorca, ens presenta el seu conte En Fosquet, un mussol. Amb ell gaudirem de les seves aventures i descobrirem els seus hàbits i actuals amenaces. Aprendrem a conèixer-lo millor i a respectar-lo.

En Fosquet, un mussol

El conte ens descriu de forma didàctica i divertida els aspectes més rellevants de la seva vida, i la importantíssima funció ecològica que aquesta espècie realitza a Menorca.

En Fosquet, un mussol és el tercer lliurament de la col·lecció Animalons de Menorca, produïda pel GOB. Els dos títols anteriors Na Tris Tras, una tortugueta i En Punxes, un eriçó, tingueren un gran èxit, fins a arribar, en el primer cas, al seu exhauriment.

Igual que en les dues anteriors edicions, el conte d'en Fosquet compta amb un text senzill i entenedor i amb uns dibuixos d'allò més expressius adreçats al públic infantil. A part, s'han incorporat unes petites explicacions referents a la vida del mussol, dirigides expressament als qui expliquen el conte, per tal d'oferir elements i recursos de cara a possibles preguntes dels qui escolten.

Els autors d'aquesta nova aventura són Marta Carreras i Santi Catchot i les il·lustracions són d'Alba Bosch.

La publicació ha estat possible gràcies al suport de SA NOSTRA, en el marc de la Convocatòria d'Ajuts per a la Conservació de la Biodiversitat, i dels patrocinis dels ajuntaments de Maó, Sant Lluís, es Mercadal i Ferreries. El conte s'ha editat en català, castellà i anglès, amb unes tirades de 2.000, 500 i 500 exemplars respectivament, i des d'avui es pot trobar a les llibreries, al Centre de la Natura de Menorca a Ferreries i al Molí del GOB.
 
Esperem que en Fosquet sigui tot un èxit i que continuï amb la labor didàctica i de sensibilització envers la nostra fauna que els seus anteriors predecessors van iniciar.